Salonda Ekol Şampiyon Beşiktaş Hentbol

Yazarımız Zeki Pehlivan , Beşiktaş ile Ankara İl Özel İdare Spor Kulübü arasında oynanan Hentbol Erkekler Süper Lig Finalini değerlendirdi.

2013-2014 HentbolErkekler süper Lig Şampiyonu Beşiktaş’ı öncelikle tebrik ediyorum.Ankara İl Özel İdare Spor Kulübünü çok zorlu ve uzatmalara giden maçınson dakikasında buldukları golle, ilk defa öne geçtikleri üçüncü maçsonrasında yenerek şampiyonluk ipini göğüslediler.

Kendi seyircilerininSüleyman Seba Salonu tam doldurduğu ve Başkan Fikret Orman’ın da buşampiyonluğa tanıklık etmek istediği maç aslında hiç de beklendiği gibikolay olmadı. Rakip Özel İdare’de maçı kazanıp en azından Ankara’da birmaç daha yapmak ve seriyi uzatmak istiyordu. Bu nedenle maçın başındansonuna kadar maçı hiç bırakmadılar. Beşiktaş belki de bu sezon oynadığıen kötü maçlarından birini oynadı. Ancak hep söylenen bir tabir vardır“arkadan gelen her zaman avantajlıdır” ve bu yine gerçek oldu. Beşiktaş,uzatmaların ikinci devresinde, son bir dakikada ilk defa öne geçti vemaçla birlikte hentbol tarihinde bir ilki gerçekleştirerek şampiyonluğuda kazandı.

Yoğun antrenmanlar,deplasmanlar, yenilgiler, galibiyetler, sakatlıklar, endişeler,mutluluklar, ayrılıklar, hasretler ve daha birçoğu… Şampiyonluğa uzananyolda şuan hiç birini aklınıza bile getirmezsiniz ve sadece bu mutluluğuyaşarsınız hem de doyasıya. Sonradan evde yatarken ya da otururken,ailenizle sohbet ederken aklınıza gelir bu süreçte yaşadıklarınız. Amamutlu sona ulaşmışsınızdır. Bütün kaslarınız gevşemiştir, üstünüzde birmutluluk bulutu dolaşır bir süre. Herkese anlatırsınız, tebrikleri kabuledersiniz ve neyi başardım diye yeniden düşünürsünüz. Taa ki, yenisezon anlaşmaları ve hazırlıkları başlayıncaya kadar ve her şeye yenidenbaşlarsınız, sanki geçen sezon hiç bir şey yapmamışsınız gibi. Bu dasporun kaderi ya da güzel yanı. Kendinizi yeniden sıfırlayıp sonnoktasına taşımak için geçen yıldan daha iyi olmaya, yine başarmayaçalışırsınız. Böylece yıllar geçer ve geri döner bir bakarsınız 6 kezşampiyon olmuşsunuz. Ve belki de bu sayı daha da artacaktır.

Beşiktaş’ın eldeettiği bu şampiyonluğun önemli bir anlamı da, şuan kapanmış olan ASKiSpor Kulübü’nün 5 yıl üst üste şampiyon olma rekorunu tarihe gömerek, busayıyı 6 yıl üst üste şampiyon olarak hentbol tarihinde bir yenirekorla adını yazdırması. Bu nedenle kupa seremonisinde giydikleritişörtte de yazdığı gibi “Salonda Ekol Beşiktaş Hentbol” sloganını hakkıyla kullanabilirler.

NTV Spor’dan canlıolarak izlediğimiz maçta yapılan röportajlarda Beşiktaş yöneticileridaha güçlü bir takım oluşturmak ve Avrupa’da başarılı olmakistediklerini belirttiler. Bence de, Beşiktaş Hentbol Takımı’nın misyonuartık bu olmalıdır. Avrupa’da dereceye girmek. Türkiye şampiyonluğununhentbol adına ve hentbolün daha çok gelişimi adına, bundan öncekiyıllarda şampiyon olan takımlarda olduğu gibi, yeterli olmadığıkanaatindeyim. Avrupa düzeyindeki mücadelenin hem Beşiktaş’ı hem dehentbolümüzü daha ileri götürebileceğini düşünüyorum ve bunu şuan bunuyapabilecek tek takım da Beşiktaş’tır.

Beşiktaş’ışampiyonluklarından dolayı tebrik ederken, diğer takımı da Özelİdareyi’de tebrik etmek istiyorum. Kadrosunda hiç yabancı oyuncubulundurmadan bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürdüler. Seneye ne olurbilinmez ama takımlarımız daha da güçlenip, daha iyi oyunlar ortayakoyduklarında hentbolün de seyirci sayısı artacaktır. Maçı anlatanspikerimiz Gökhan’ın bile seyirci ile birlikte anlatımı, heyecanı çokdaha farklıydı bu maçta. O’na da ayrıca teşekkür etmek istiyorumhentbolü güzelleştirdiği için.

Bakmadan Geçme