Şampiyon, “Ben Tek, Siz Hepiniz” dedi

EHF Avrupa Kupasında şampiyonluğa ulaşan Konyaaltı Belediyespor’un başarısını Avrupa Hentbolunu yakından takip eden ve uzman isim olan antrenör Gürcan Budakçı kaleme aldı.

Şampiyon, “Ben Tek, Siz Hepiniz” dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Koşuya 6 adım geride başlamak gibi, taştan kalelerde rakibe 6 gol vermek gibi, elinde 6 meşe (cincibir-bilye) eksik çukur oynamak gibi, güçlü olanın güçsüz rakibine avans vererek adil bir oyun arzu etmesi gibiydi.

Hatta İspanya’da salondaki olumsuzluklar, hakem kararlarını da düşünürsek Mavi Kelebekler “ben tek, siz hepiniz” dedi.

İspanya deplasmanı zor oldu, yorucu oldu. İlk 60 dakikada Yasemin Şahin’in eksikliği elbette sarstı, çok aceleci atışlarla paniklediler. Hücum faul düdüğünü bir sopa gibi başımızda sallayan hakem kararları da etkiledi. 18 top kaybı yapmamız sonucunda da Mavi Kelebekler maç sonunda 6 gol dezavantajla İspanya’dan ayrılmak durumunda kaldı.

“6 gol çok zor, biz ne zaman 7 sayı attık Avrupalılara” gibi bir çok söylemler yankılanıyordu camia arasında. Baskıyı takımımız hem hücumda hem savunmada, salondaki seyirciler kararlara tepkisiyle, gollere sevinciyle oluşturursa bu iş olur dedim.

 

Yasemin oynarsa bu iş güle oynaya hatta diye düşündüm. Ancak Yasemin’in sakatlığının ciddi olduğu haberi olumlu düşünceleri etkiledi. Monika orta oyun kurucuda iyi bir sporcu, ancak ilk maçta az önce bahsettiğim olumsuzluklarla optimum oyununu dahi gösterememişti.

Düşüncem ve söylemim orta oyun kurucuda hem golde hem asitlerde üst düzey performans, sağ ve sol oyun kurucuların performansını da arttıracak şeklindeydi.

Antalya’da Mavi Kelebekler olsun, seyirciler olsun tüm ihtiyacımız olanları yerine getirdi. Monika harika oynadı, Alena dış atışları ile, Sanja 7 metre golleri ile, Döne ortadan savunmayı penetreleri ile çok iyilerdi.

Gelelim muhteşem Sevilay İmamoğlu Öcal ismine, kurtarışları ile profesyonelliği ile sahada duruşu ile ona Katrine Lunde diyenlere hayır SEVİLAY İMAMOĞLU ÖCAL diyesim geliyor. Fevkaladenin fevkinde oynadın Sevilay teşekkürler.

 

Maç istatistiklerinden çok bahsetmek istemiyorum ama mavi kelebekler %77 hücum yüzdesi ile çok iyi iş yaptı. 10 top kaybı ile muhteşem konsantrasyonu gösteriyorlardı. Kalede %42 kurtarış ile muhteşem oynayan Sevilay İmamoğlu Öcal vardı.

Belediye Başkanı Semih Esen’in, Yönetimin, Eski hakem İdari Menajer Erhan Bülbüloğlu’nun katkısı, teknik heyette Birol Ünsal, Tufan Dağseven, Nevzat Hocaoğlu ve Umut Can Pınar hocalarımız kızlarımızın final maçına muhteşem hazırlanmasını sağladı. Sonucunda final maçlarındaki edinilmiş çaresizlik sendromuna bir sille atarak ŞAMPİYON olduk.

 

Teşekkürler Konyaaltı Belediyesi Kadın hentbol takımı, teşekkürler Mavi Kelebekler, teşekkürler hocalarımıza, teşekkürler Antalya, teşekkürler TÜRKİYE.

Bakmadan Geçme