Şampiyon DANİMARKA

13 Ocak tarihinde Mısır’ın ev sahipliğinde start alan Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda mutu sona yine Danimarka ulaştı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Son Dünya Şampiyonu Danimarka ünvanını korudu.

13 Ocak tarihinde Mısır’ın ev sahipliğinde start alan Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda mutu sona yine Danimarka ulaştı..

 İSKANDİNAVYA DERBİSİ

Son Dünya Şampiyonluğunu yine 1999’da Mısır’da elden eden İsveç komşusu Danimarka ile final maçında karşılaştı. Maçın ilk devresi 13-13 beraberlikle tamamlanırken karşılaşmasın ikinci bölümünde üstün olan daha etkili hücum yapan taraf Danimarka oldu. Mikkel Hansen ve Nikolaj Niesen Danimarka’nın gol yükünü sırtlanırken kalede Niklas Landin Jacobsen adeta devleşti. Tecrübeli kaleci İsveç’in maça ortak olmasına izin vermedi. Skor ve oyun üstünlüğünü karşılaşmanın sonuna kadar sürdüren Danimarka maçı 26-24 kazandı. Danimarka bu sonuçla son şampiyon ünvanı ile geldiği Mısır’dan aynı şekilde ayrılmış oldu.

LANDIN KALEYE DUVAR ÖRDÜ

Mikkel Hansen 7 golle maçın en golcü oyuncusu olurken Nikolaj Nielsen 5 golle galibiyete katkıda bulundu. İsveç de ise Hampus Wanne maçı 5 golle tamamladı. Wanne bu sonuçla 58 golle gol kralı olan Francis Marzo ve 54 golle onu takip eden Sander Sagosen’in ardından 53 gol kaydederek 3.sırada yer aldı.

Penaltı atışlarıyla kazanılan Mısır maçı başta olmak üzere birçok karşılaşmada takımını sırtlayan Niklas Landin Jacobsen Danimarka’nın şampiyonluğuna adeta imza attı. İsveç atakları karşısında özellikle 2.yarıda devleşen Landin 15/37 kurtarış ( %41) oranı galibiyetin mimarı olmayı başardı.

EN ÇOK MADALYA KAZANAN ÜLKE ARTIK İSVEÇ

Danimarka bu sonuçla hepsi üst üste olmak üzere 2.Dünya Şampiyonluğunu kazanırken bu turnuvadaki madalya sayısını 6’ya ( 2 Altın , 2 Gümüş, 1 Bronz) Dünya Şampiyonası’nda son madalyasını 2001 de 2.olarak elde eden İsveç ise toplam madalya sayısında zirveye çıktı. Dünya Şampiyonları tarihinde 12.madalyasını ( 4 Altın,4 Gümüş ve 4 Bronz) kazanan İsveç 11 madalyası bulunan Fransa’yı geçmeyi başardı.

Bakmadan Geçme