Şampiyondan Türkiye’ye mesaj var!

Alman Kupası sahibini buldu. SG Flensburg-Handewitt beş finalden sonra mutlu sona ulaştı…

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Finali bu hafta sonu İzmir’de oynanacak. Dörtlü finale kalan Beşiktaş Mogaz’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi SG Flensburg-Handewitt Almanya’daki eşdeğer kupayı geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirilen dörtlü finalin ardından müzesine götürdü. 

Türkiye Kupası finalleri öncesinde dünyanın en önemli ligindeki eşdeğer kupa organizasyonuna gösterilen ilgiyi bir nebze de olsa anlatmaya çalıştık. 

2014/2015 Alman Kupası (DHB-Pokal) Şampiyonu SG Flensburg-Handewitt rotayı Bundesliga’ya çevirdi. Son şampiyonun gelecek sezon VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edebilmesi için ligi 3. Sırada bitirmesi gerekiyor.

Çok kritik bir maç öncesinde hazırlıklarla meşgul olmalarına rağmen bizi kırmayan Alman ekibinden Alman Kupası ile ilgili açıklamalar aldık.

İşte SG Flensburg-Handewitt Teknik Direktörü Ljubomir Vranjes’in, Kaptan Tobias Karlsson’un ve Menajer Dierk Schmäschke’nin Hentbolhaber.Net’e yaptığı açıklamalar:

Dierk Schmäschke:
“Bu kupada art arda beş final oynadık. Artık kupayı Flensburg’a götürmenin zamanı gelmişti. Alman Kupası’na sahip olmak büyük başarı. Gururluyuz. “

Ljubomir Vranjes:
“Takımımla gurur duyuyorum. Kelimeler kifayetsiz. Bu kupanın bizim için önemi büyüktü. Takım için, kulüp için ve elbette taraftarlarımız ve destekleyenlerimiz için çok önemli bir kupayı aldık. Bunun için çok beklemiştik. Kısaca mutluyuz. SG Flensburg-Handewitt bu sevinci hak etmişti.

Tobias Karlsson:
“Çok mutluyuz. Her iki maç da çok zorlu geçti ama sonunda gülen biz olduk. Taraftarlarımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum.

Haber

ŞAMPİYONLUĞA GİDEN YOL / 2015 ALMAN KUPASI FİNALİ’NİN ÖZETİ
SG Flensburg-Handewitt dramatik bir final sonrası Alman Kupası’nı (DHB-Pokal) kazandı. Yarı finalde Bundesliga’da şu an ikinci sırada bulunan Rhein-Neckar Löwen’ı (RNL) eleyen SG, finalde SC Magdeburg (SCM) ile karşılaştı. Magdeburg karşısında mücadeleyi bir an olsun bırakmayan SG, Danimarkalı Sol Kanat Anders Eggert’in maçın bitimine 10 saniye kala attığı beraberlik golüyle maçı uzatmaya götürdü (24:24). Kalecilerin düellosu şeklinde geçen iki uzatma devresinde de eşitlik bozulmayınca 7 Metre atışlarına geçildi. Danimarkalı genç Kaleci Kevin Möller, Magdeburglu Robert Weber’in kullandığı ilk 7 Metre atışını kurtardı. Sonrasında iki takımın kullandığı tüm atışlar gole çevrildi. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi Yarı Finali’nde FC Barcelona’yı eve gönderen 7 Metre golünü atan genç Hampus Wanne son atışı kullandı ve Alman Kupası’nı Flensburg’a kazandıran düdük çaldı.

Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu, üst üste beş yıl oynadığı Alman Kupası Dörtlü Finali’nde nihayet mutlu sona ulaştı. 2011, 2012, 2013 yıllarında THW Kiel’e kupayı kaptıran SG, geçtiğimiz yıl Füsche Berlin’e kaybetmişti. Flensburg takımı Alman Kupası’nı daha önce üç defa 2003, 2004 ve 2005 yıllarında kazanmıştı.

Alman Kupası, dünya hentbol camiasının takip ettiği organizasyon. En az Şampiyonlar Ligi kadar ilgi gören bu organizasyonun final maçından sonra SG Flensburg-Handewitt’in hocası Ljubomir Vranjes; “Bu iki gün muhteşemdi. 4 kaybedilmiş finalden sonra nihayet kupayı kazanmayı başardık” derken Menajer Dierk Schmäschke; “İki harika maç oynadık. Her ne kadar saçlarıma biraz daha ak düşmüş olsa da muhteşem maçlardı. Şimdi tek düşüncemiz kupa sevincimizi FLENS-ARENA’da taraftarlarımızla paylaşmak” diye ekledi.

Finalist SC Magdeburg Teknik Direktörü Geir Sveinsson ise; “Takımımdan yüzde yüz konsantrasyon beklediğimi söyledim. Oyuncularım bana verdikleri sözü tuttu, onlarla gurur duyuyorum” dedi.

Final maçından sonraki basın toplantısında Ljubomir Vranjes oyuncularına ekip arkadaşlarına teşekkür ederek; “Süre almayan oyuncularım bile başarıya katkıda bulundu. Taraftarlarımız ise inanılmazdı. Bizi destekleyen herkese teşekkürler”  dedi.

İSVEÇLİLER YİNE “KRAL”
Sağ Oyun Kurucu Johan Mikael Jakobsson Gol Kralı olurken, kritik kurtarışlara imza atan Mattias Andersson yine şampiyonanın en iyi kalecisi seçildi.

KRETZSCHMAR: LJUBOMIR VRANJES MÜKEMMEL
Ünlü hentbolculardan SPORT1 yorumcusu Stefan Kretzschmar maçtan sonraki yazısında şu ifadeleri kullandı: “Alman Kupası Dörtlü Finali hentbol ailesi için her zaman bir şenlik halinde geçmiştir. Ancak bu yılın finali kupa tarihinin en iyi, en heyecan verici ve büyüleyici finallerinden biri oldu. Flensburg ve Magdeburg iyi mücadele ettiler, ortaya harika bir maç çıktı. Kupanın tek bir kazananı olabilir ancak bu finalde kaybeden olmadı. Çıkardıkları muhteşem oyun için finalist SC Magdeburg’u kutluyorum. Bunun yanında SG Flensburg-Handewitt’in de Alman Kupası’nı almayı hak ettiğini altını çizerek söylemek gerek. Dört kere finalde kaybeden Flensburg bu sezon şeytanın bacağını kırdı. Ljubomir Vranjes, kendisini takımına adamış mükemmel bir adam ve oyuncuları onun için her şeyi yapar.

KRETZSCHMAR’IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Haber

2014/2015 ALMAN KUPASI MAÇLARI

Final

SG Flensburg-Handewitt – SC Magdeburg 32 : 31 (24 : 24)

Yarı Final

Füchse Berlin – SC Magdeburg 26 : 27

Rhein-Neckar Löwen – SG Flensburg-Handewitt 23 : 24

Çeyrek Final

VfL Gummersbach – SG Flensburg-Handewitt 22 : 28

SC Magdeburg – Frisch Auf Göppingen 32 : 17

Rhein-Neckar Löwen – THW Kiel 29 : 26

Leipzig – Füchse Berlin 19 : 29

Bakmadan Geçme