Şampiyon galibiyetle başladı

Geçtiğimiz sezon üst üste 7. şampiyonluğunu kazanan Beşiktaş Mogaz HT, THF Süper Lig’in ilk haftasında Merzifon Belediyesi SK’yı mağlup ederek sezona 2 puanla başladı

FULYA ÖKTEM / HENTBOLHABER.NET – Geçtiğimiz sezonun Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonu Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı 2015-2016 sezonuna galibiyetle başladı.

Beşiktaş Mogaz’ın rakibi geçtiğimiz hafta Süper Kupa finalinde karşılaştığı Merzifon Belediye Spor Kulübü idi.

İstanbul Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada siyah beyazlılar Amasya ekibini 27-17 mağlup ederek sezonun ilk puanını cebe koydu.

Tecrübeli antrenör Murat Mızrakçı yönetiminde sahaya çıkan Merzifon Belediye ilk yarıda yaptığı savunma ile ev sahibi ekibin gol yollarını kapadı. Konuk ekibin bir ara öne geçtiği birinci devrenin ilk 15 dakikasında sadece 6 gol atıldı. Bu dakikadan sonra atakları fazlalaştıran Beşiktaş ilk yarıyı 11-7 önde bitirdi.

Maçta önce çıkan oyuncular Merzifon’da kaleci Yağız Öksüzcük, tecrübeli kanat oyuncusu Taner Öymen ile Beşiktaş’tan Ramazan Döne, siyah beyazlıların yeni transferleri Sağ Kanat Darko Djukic ve oyun kurucu Nemanja Pribak oldu. Müfit Arın bu sezon A Takım kadrosuna aldığı genç Sağ Oyun Kurucu Ömer Mercan’a da maçın son dakikalarında süre verdi.

İstanbul’daki yoğun yağışa rağmen Beşiktaş taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada Beşiktaş’ın Hırvat ve Sırp “usta”ları Ivan Nincevic ve David Rasic ile hafif bir sakatlık yaşayan yeni transfer Pivot Mehmet Demirezen kadroda yer almadı.

Haber

MERZİFON AVRUPA’YA ERKEN VEDA ETTİ

Rainbow Kayseri Spor Kulübü’nün kapanması ile Süper Lig’de boy gösterme şansı bulan Merzifon Belediye, geçtiğimiz hafta oynanan Süper Kupa finalinde Beşiktaş’a 33 gol atmış ancak tecrübeli rakibinin son dakikalarda bulduğu kritik 2 gole engel olamayarak kupayı müzesine götürememişti.

Merzifon, Avrupa’ya da bu sezon erken veda etti. Amasya ekibi EHF Kupası ön eleme 1. Turunda Belçika ekibi Hubo Initia Hasselt’e iki maçta da mağlup olarak Avrupa hayallerini bir sonraki sezona erteledi.

Merzifon Belediyesi SK’nın kadrosunda Berk Özköktem, Okan Yalçıner, Cavit Eyövge gibi Türk hentbol severlerin yakından tanıdığı tecrübeli isimler bulunuyor.

BEŞİKTAŞ’IN AVRUPA MESAİSİ BU HAFTA BAŞLIYOR

Bu sezon VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ne (VELUX EHF CL) doğrudan katılan Beşiktaş Mogaz HT ise, A Grubu’nda ilk maçını Slovenya’nın ekol takımı  RK Celje Pivovarna Lasko ile 19 Eylül Cumartesi günü Kocaeli’nde oynayacak. Celje’nin bir Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu bulunuyor.

Fotoğraflar: www.bjk.com.tr

Bakmadan Geçme