Şampiyon Magdeburd

Avrupa’nın iki numaralı kupası EHF Avrupa Ligi’nin sahibi Alman Magdeburg oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Değişen formatı ve ismiyle ilk defa organize edilen Avrupa’nın iki numaralı kupası EHF Avrupa Ligi’nde şampiyon Almanya’nın SC Magdeburg takımı oldu.

Finalde Almanya’nın diğer temsilcisi Füchse Berlin ile karşılaşan SC Magdeburg, maça çok hızlı başladı. İlk yarıyı 15-8 Magdeburg önde tamamlarken,  Danimarkalı kaleci Jannick Green kalesinde adeta duvar ördü. Green ilk yarıyı 9/17 (%52.94) kurtarma oranı ile kapatırken yediğinden daha fazlasını kurtardı.

İkinci yarıya daha hızlı giren Füchse Berlin ofans da daha etkili olunca farkı kapamaya çalıştı. F.Berlin aradaki farkı 2 gole kadar indirdi. Kritik anlarda devreye giren Jannick Green, F.Berlin’e öne geçme fırsatı vermedi. Sahadan 28-25 üstünlükle ayrılan Magdeburg 53 takımla başlayan EHF Avrupa Ligi’nde şampiyon olmayı başardı.

Kupanın gol krallığındaki iddialı ismi İzlandalı sağ oyun kurucu Omar Ingı Magnusson 7 golle kalınca (94 gol) kupanın gol krallığını Jacobsene (96 gol) kaptırdı. Magdeburg’da Alman sağ kanat Tim Hornke de 7 golle oynadı.

Haber

MVP GREEN

Final maçında müthiş bir performans sergileyerek 17/41 ( %41.46) kurtarış oranı ile oynayan Jannick Green Final turnuvasının MVP si seçildi..

20 Yılda 18 Şampiyonluk

SC Magdeburg 2006 -2007 sezonun ardından şampiyon olan SC Magdeburg, 14 yıllık Kupa hasretine son verdi. Bu sonuçla Kupa 2 de Almanya temsilcileri 20 yılda 18.şampiyonluğunu kazandı.

SC Magdeburg F.Berline karşı oynadığı 33.maçta 20 galibiyetini aldı. Alman takımı bu  sezon Avrupa Kupalarında oynadığı 15 maçta ise 12 si üst üste olmak üzere 14 galibiyet elde ederek müthiş bir grafik çizdi.

Şampiyon SC Magdeburg bu şampiyonlukla 100.000 Euro ödül kazanırken finalist F.Berlin ise 50.000 Euro almaya hak kazandı.

Bakmadan Geçme