Şampiyon Vipers Kristiansand

DELO EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nin şampiyonu Danimarka temsilcisi Vipers Kristiansand oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – EHF DELO Şampiyonlar Ligi’nde artık yeni bir şampiyon var. O şampiyonun adı da Vipers Kristiansand.

Tarihinde ikinci defa katıldığı Final Four organizasyonun finalinde ilk defa son 4 takım arasına kalmayı başaran Brest ‘i  34-28 mağlup eden Norveç takımı, DELO EHF  Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı başardı. Vipers Kristiansand bu sonuçla 2011 ‘de şampiyon olan  Larvik ‘den sonra bu kupayı Norveç’e götüren ikinci takım olmayı başladı.

Vipers koştu Brest kovaladı

Hızlı hücumlar ve set oyunlarında ortadan bulduğu gollerle maça çok hızlı giren Vipers Loke, Oftedal ve Arzen’in golleriyle ilk 5 dakika da rakibine 5-1’lik üstünlük kurdu. Oyunu iyice hızlandıran Vipers pivot bölgesinden de Reistad ‘ın etkili şutlarıyla skor üretti. 10 dakika da Norveç takımının 9-4 üstünlüğüyle geçildi. Ancak bu dakikadan sonra 2 dakika cezalarında etkisiyle Vipers yaklaşık 5 dakika gol bulamadı. Bu periyotta Joukoviç ve Kobylinska ‘nın golleriyle 5-0’lık seri yapan Brest skorda dengeyi kurdu. Bu kriz dönemini çabuk atlatan Vipers Kristiansand tekrar maça dönmeyi başardı. Hücum da oldukça etkili olan oyunda olan bütün isimlerden neredeyse skor bulan Vipers devreyi 18-14 önde tamamladı. Tecrübeli kaleci Katrine Lunde kritik anlarda yaptığı kurtarışlarla Brest’in maça ortak olmasına izin vermedi.

Reistad Bombardımanı

Maçın 2 .yarısına da hızlı giren taraf Vipers Kristiansand oldu. Henny Ella Reistad Norveç takımının gol yükünü adeta tek başına yüklendi. Cepheden topla buluştuğu bütün pozisyonlarda oldukça sert ve etkili şutlarla skor üreten Reistad farkın takımı adına açılmasında en önemli faktör oldu. Reistad ‘ın yanı sıra Loke , Arntzen ve Knedlikova ile peş peşe goller bulan Vipers maçın kontrolünü hep elinde tuttu. Brest karşılaşmanın ikinci devresinde de Vipers defansını ve Lunde’yi geçmekte zorlandı. Set hücumlarında sadece Jaukoviç ve Gullden skor buldu. Fransız takımı ard arda kazandığı 7 metre atışlarında Gros ile goller bulmaya çalışsa da farkı kapatamadı.

Üstünlüğünü karşılaşma sonuna kadar koruyan Vipers Kristiansand sahadan 34–28 galibiyetle ayrılarak tarihinde ilk defa şampiyon oldu.

Maçın yıldızı karşılaşmayı 12 golle tamamlayan bu gollerin 5 ‘ini 9 metreden bulan Henny Ella Reistad oldu. Reistad 2 maçta attığı 22 golle Final 4’un en golcü oyuncusu olmayı başardı. Hücumda %100 ile oynayan Jana Knedlikova 6, Heidi Loke ve Emilie Arntzen 4’er golle Viper’in en golcü oyuncuları oldular. Vipers’ın 41 yaşındaki kaptanı Katrine Lunde de maçın hemen hemen tamamında forma giyerken 12/39 (%31) kurtarış yüzdesiyle oynadı.

135 golle bu sezonun en golcü oyuncusu ödülünü kazanan Ana Gros 8 golle takımı adına maçın skorer ismi oldu. Ancak Sloven oyuncu bulduğu 8 golün 6 tanesini 7 metreden kaydetti. Gros’un dışında Gullden 5, Foppa ve Joukoviç ise 3 golle maçı tamamladı

  7 Metre Atmadan Şampiyon 

Maçın sonunda 7 metre atışlarında ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Vipers bu maç boyunca sadece 1 defa 7 metre atışı kazanırken bunu gole çeviremedi. Buna karşılık Brest ise 7 metre çizgisine 11 kez giderken  bu atışların 8 inde gol kaydetti.

Vipers nereden nereye!

EHF Delo Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları tamamlandığında beşinci sırada yer alan Vipers saha dezavantajı ile play -offlara başladı. Bu dezavantaja rağmen önce Odense sonra da Rostov’u eleyen Vipers Final 4 vizesi almıştı.

 

Bakmadan Geçme