Şampiyon Vipers!

Vipers Kristianstad üçüncü kez EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

HENTBOLHABER.NET / BUDAPEŞTE – 2022/23 EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi şampiyonu Macar FTC-Rail Cargo Hungaria’yı (FTC) 28-24 mağlup eden Norveçli Vipers Kristianstad oldu. Üst üse üç kez şampiyonlar ligi şampiyonluğuna ulaşan Vipers böylece bu sezonun bronz madalyasının sahibi Györ’ün bu konudaki rekorunu da egale etmiş oldu.

MVM Dome’da ilk devresi 14-13 biten maçın ikinci devresine Vipers hızı ve deneyimi ile ağırlığını koydu.

Vipers yarı finalde Györ’ü mağlup ederek, FTC de yarı finalde temsilcimiz Beyza İrem Türkoğlu’nun takımı Team Esbjerg’i mağlup ederek finale çıkmıştı.

Vipers’ın hücumcularının ezici gücü yanında, maçı 16 kurtarış  (yüzde 47) ile bitiren 43 yaşındaki kaleci Katrine Lunde’nin muhteşem performansı müsabaka boyunca farkın açık kalmasını sağladı.

LUNDE’NİN REKORU

Vipers kalecisi Norveçli Katrine Lunde yedinci şampiyonlar ligi kupasını kazandı.

VYAKHİREVA MVP SEÇİLDİ

Vipers’ın Rus oyuncusu Anna Vyakhireva, Budapeşte’deki her iki maçta da mükemmel performans sergileyerek 2022/2023 EHF FINAL4’te En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünü kazandı. Vyakhireva, EHF FINAL4 tarihinde MVP ödülünü kazanan ilk sağ oyun kurucu oldu. Vipers’ın önde gelen hücumcularından olan Vyakhireva, Budapeşte’de 11 gol attı.

VIPERS ADINI ŞAMPİYONLAR KULÜBÜNE ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI

EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde sadece Macar Györi Audi ETO KC (beş şampiyonluk) ve Avusturyalı Hypo Niederösterreich (dört şampiyonluk); kupayı Vipers’tan daha fazla kazandı. Norveç ekibi 2023’te elde ettiği şampiyonluk ile şu anda listede Danimarka takımları Viborg HK ve Slagelse DH ile toplamda üç şampiyonlar ligi şampiyonluğuna sahip.

GJEKSTAD’IN MUHTEŞEM VEDASI

Vipers teknik direktörü Ole Gustav Gjekstad takımına kupa ile veda etti. Vipers, Gjekstad ile son dört EHF FINAL4’te yer aldı, üst üste üç kez şampiyon oldu.

FTC

İlk kez dörtlü finale katılan ve turnuvanın en az şans verilen takımı FTC’nin final oynaması da EHF FINAL 4’ün unutulmazları arasında girdi.

Bakmadan Geçme