Şampiyonlar Ligi Son 16 Kurası bugün çekiliyor

EHF Şampiyonlar Ligi Son 16 Kurası bugün Viyana’da gerçekleştirilecek.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi (VELUX EHF CL) 2014/2015 Sezonu grup maçları Pazar günü oynanan müsabakalarla sona erdi.

Avrupa’nın en iyi 24 takımının zorlu bir mücadele verdiği 120 maç sonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk 4 sırayı alan takım bir sonraki aşamaya geçme hakkını kazandı.

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Son 16 mücadelesi için kura çekimi bugün Viyana’da yerel saatle 12:30’da gerçekleştirilecek. Kura çekimi Tom O Brannagain yorumuyla ehfTV.com’dan canlı yayınlanacak.

KISA ÇÖPÜ KİM ÇEKECEK?
Geçtiğimiz sezonunun dörtlü finalinin (VELUX EHF FINAL4) üç katılımcısı THW Kiel, rekor üstüne rekor kıran tüm zamanların favorisi FC Barcelona ve MKB-MVM Veszprem 1. Torbada yer aldı. Ejderhanın İni haline gelen bu torbadaki son ekip Vive Tauron Kielce oldu.

Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg Handewitt’in 2. Torba’da yer alması beklenirken Ljubo’nun ekibi Pazar günü oynanan maçta Orlen Wisla Plock’a boyun eğince 4. Torbada yer aldı. Bu halde 1. Torbadaki favorilerden birinin son şampiyon ile karşılaşması ve bir erken Şampiyonlar Ligi finali olasılığı doğdu.

Aynı ülke takımlarının birbirleriyle karşılaşması engellenmediği için geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi finali Son 16 aşamasında oynanabilir; Flensburg ve THW Kiel karşı karşıya gelebilir.

Grup aşamasını dördüncü sırada tamamlayan ekipler kendi gruplarının birincileri hariç grup aşamasını ilk sırada tamamlayan ekiplerle eşleşecek.  Dördüncü sıradaki ekipler Son 16 maçlarının ilk ayağına ev sahipliği yapacak.

TORBA 3: “ASLAN’IN İNİ”
Hentbolun titanlarından PSG Handball ve Danimarka Şampiyonu KIF Kolding Kobenhavn, geçtiğimiz sezon olduğu gibi Son 16 kurasına 2. Torbadan girdi. HC Vardar ve MOL-Pick Szeged bu torbadaki diğer takımlar oldu.

Torba 2’deki takımları çok çetin bir mücadele bekliyor. Eşleşecekleri 3. Torbadaki takımlardan biri olan Polonya Şampiyonu Orlen Wisla Plock, Pazar günü akşamı son şampiyonu mağlup ederek 4. Torbada yer almasına yol açarken B grubundaki bir başka şampiyon rakibi FC Barcelona’yı da sürekli önce götürdüğü bir maçta mağlup etmişti. 3. Torbada Plock’a eşlik eden takımların üçünün de armasında Aslan yer alıyor: Bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında tribünlerine bir maçta 13 bin kişi gelen Zagreb, bir Alman efsanesi Rhein-Neckar Löwen ve Fransız hentbolunun başarılı temsilcilerinden Dunkerque.

İlk maçlar 11-15 Mart, ikinci maçlar 18-22 Mart tarihlerinde oynanacak. Turu geçen takımlar çeyrek finale yükselecek.

VELUX EHF CL SON 16 KURA ÇEKİMİ TORBALARI

1. TORBA
THW Kiel (GER)
FC Barcelona (ESP)
MKB-MVM Veszprém (HUN)
Vive Tauron Kielce (POL)

2. TORBA
PSG Handball (FRA)
KIF Kolding Kobenhavn (DEN)
HC Vardar (MKD)
MOL-Pick Szeged (HUN)

3. TORBA
RK PPD Zagreb (CRO)
Orlen Wisla Plock (POL)
Rhein-Neckar Löwen (GER)
Dunkerque HB Grand Littoral (FRA)

4. TORBA
Naturhouse La Rioja (ESP)
SG Flensburg-Handewitt (GER)
Montpellier Agglomeration HB (FRA)
Aalborg Handball (DEN)

 

Haber

 

BEŞİKTAŞ, EN İYİLERİN EN İYİLERİYLE MÜCADELE ETTİ
Şampiyonlar Ligi’ne 21 Şubat Cumartesi günü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma ile veda eden Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı, VELUX EHF CL B Grubu’nda FC Barcelona, Orlen Wisla Plock, KIF Kolding Kobenhavn ve son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg-Handewitt gibi ekiplerle karşılaştı.

 

 

Bakmadan Geçme