Şampiyonlar Ligi yorumu Okan Halay’dan

FOTO: EHF CL
VELUX EHF Erkekler Şampiyonlar Liginde hafta sonu oynanan müsabakalar nefesleri kesti.

Şampiyonlar Ligi yorumu Okan Halay’dan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET – A Milli Erkek Takım Antrenörlerimizden Okan Halay, Velux EHF Erkekler Şampiyonlar Liginde oynanan müsabakaları bundan sonra hentbol severler için yorumlayacak.

Hafta sonu oynanan müsabakaları ele alan Okan Halay şöyle değerlendirdi:

Hafta sonu Şampiyonlar Ligi A grubu maçlarında alınan sonuçlar son 16 turunda sıralamaları ve dengeleri değiştirebilecek sonuçları ortaya çıkardı.
Meshkov Brest kendi evinde Rhein-Neckar Löwen’e maçın başından sonuna kadar üstün oynadığı maçı kazanarak son 16 turu maçları için kalan maçlarda grubunda ilk 6 için önemli bir adım attı. Özellikle ilk yarının 20 dakikasında göstermiş olduğu performans bu maçı kazanma isteğinin en önemli göstergesiydi.

Haber

Montpellier, Polonya deplasmanında Kielce karşısında altın değerinde 2 puan alarak grubundaki ilk 6 için bende varım dedi. Şampiyonlar liginin hızlı oynamaya en istekli takımı olan Montpellier takımı maçın başından itibaren oyun kontrolünü elinde tuttu. Kielce takımı ilk yarıda 12 dakika eksik oynayan Montpellier savunmasını aşmakta zorluk çekmesine rağmen kalecisi Cupura ile oyunda tutunmaya çalıştı. İkinci yarı fark 5 sayıya kadar çıksa da Kielce geri dönüp beraberliğe maçı getirmiş olsa da son dakikalarda yaptıkları basit hatalarla grubunda belki de 2.sıraya yükselebilme şansını kaybetmiş oldu.

Haber

Gecenin en önemli maçında ise Veszprem deplasmanda Vardar’ı yenerek Vardar’ın Grubu ilk sırada bitirerek çeyrek finale doğrudan gitme umutlarını bitirdi. İlk yarıda Vardar fırtına gibi eserek kalecisi Milosavljec’in mükemmel performansıyla 16-11 önde kapatmayı başardı. İkinci yarıda savunma enerjisi çok yüksek Veszprem takımına Kalecisi Mikler’in de iyi performansı eklenince fark 7 dakikada eriyip beraberliğe geldi. Savunmadaki isteğini hiç bırakmayan Veszprem takımı maçın sonlarında Kaptan Nagy ve Nenadic’in skor katkılarıyla çok zorlu bir deplasmandan galibiyetle ayrılarak ilk 2 için büyük avantaj yakaladı.

Barcelona son iki maç öncesi Kristianstad karşısında farklı ve çok rahat bir galibiyet alarak çeyrek finale doğrudan gidebilme avantajını pekiştirdi. Barcelona’nın son iki maçtan çıkaracağı 1 puan çeyrek finale direkt katılma hakkını verecek.

Haber

B grubundaki maçlarda çok zorlu maçlara sahne oldu. Özellikle ilk 6 mücadelesi son maça kadar sürecek gibi görünüyor.

Nantes Danimarka deplasmanında Skjern önünde yaklaşık 50 dakika mağlup oynamasına rağmen 4 farkla mağlubiyetten geri gelerek çok önemli bir galibiyete imza attı. Önümüzdeki hafta evinde oynayacağı Pick Szeged maçı sıralamadaki yerini belirleme açısından çok önemli hale geldi. Motor Zaporozhye ise geçen haftaki Flensburg galibiyetinin tesadüf olmadığını Pazar akşamı Pick Szeged deplasmanında gösterdiği mücadeleyle bir kez daha gösterdi. İlk devre özellikle hücumda ve savunmada gerçekten çok iyi bir grafik çizdiler. Fakat ikinci yarıda hücumda Bodo ve Sostaricin yüksek performansı Pick Szeged’in galibiyetinde önemli rol oynadı. Son pozisyonda Zaporozhye hücumunda Alilovic klasını göstererek olası beraberliği engelledi.

Haber

Liderin maçında PSG Zagreb’i evinde yenerek sürprize izin vermedi. Uwe ve Hansen’in skor yükünü çektiği PSG de çok büyük sürprizler olmadığı takdirde çeyrek final kapısını araladı diyebiliriz.

Haber

Kalan son 2 maçlar B grubunda ilk 6 ve sıralama açısından çok zorlu maçlara sahne olacak. Önümüzdeki hafta Zagreb-Flensburg / Zaporozhye- Skjern / Nantes- Pick Szeged/ Celje-PSG maçlarının sonuçları tüm sıralamaları değiştirebilecek mücadeleleri izleme fırsatına sahip olacağız.”

 

Bakmadan Geçme