Şampiyonlar Liginde Final Four

Hentbol Erkekler Avrupa Şampiyonlar Liginde hafta sonu oynanan müsabakalar ile Velux Final Four’a kalan ekipler belli oldu.

Barcelona , Vive Targi Kielce , Kiel ve Hamburg EHF Velux Şampiyonlar Ligi Final Four müsabakalarında mücadele edecekler.

Haber

Çeyrek Final müsabakalarında  Barcelona, ilk maçta 25 – 20 yenildiği Atletico Madrid karşısında mucize yaratarak, rövanş maçından 24-32 galip ayrıldı ve adını Velux Final Four müsabakalarına yazdırdı.

Polonya temsilcisi Vive Targi Kielce, Makedon Metalurg karşısında şov yaptı. Hem deplasmanda (25-27) hem de kendi evinde(15-26) rakibini yenmeyi başaran Kielce , Erkekler Şampiyonlar Ligi Velux Final Four’da mücadele edecek.

Alman Kiel çeyrek finalde Macar temsilcisi Veszprem’e şans tanımadı. Kiel ilk maçta rakibi karşısında 32-31 galip gelmiş, Macaristan’da ki mücadele de ise işi zor olacağı ve otoritelerde Veszprem’in tur’u geçmeye daha yakın olduğunu vurguluyorlardır. Ancak Kiel deplasmanda da Veszprem’i 29-28 yenerek Velux Final Four müsabakalarında mücadele edecek.

Alman derbisinde gülen taraf Hamburg oldu. HSV Hamburg ilk maçta 26-32 , ikinci maçta da 25-23 Flensburg’u yenerek Velux Final Four müsabakalarında yer alacak.

Velux Final Four Müsabakaları 1-2 Haziran tarihinde  Almanya’nın Köln şehrinde Lanxess Arena’da oynanacak.

Bakmadan Geçme