Şampiyonlar Ligi’nde rakiplerimiz

Hentbol Kadınlar Şampiyonlar Ligi heyecanı yarın oynanacak olan müsabakalar ile başlıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde rakiplerimiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi kadınlarda Kastamonu Belediyesi GSK temsil edecek ve bu büyülü dünyada Türk Hentbolunu en iyi şekilde temsil edecekler.

Antrenör Gürcan Budakçı, Şampiyonlar Ligi’ni ele aldı.

Haber

Yine yeniden güzel bir heyecan başlıyor. 2022-2023 Kadınlar Şampiyonlar Ligi kuraları çekildi gruplar belli oldu. Kulübümüz Kastamonu Belediyesi GSK B grubunda yer aldı ve ilk maçına 10 Eylül 2022 Cumartesi günü Karadağ ekibi WHC BUDUCNOST BEMAX ile çıkacak.

2022-2023 Kadınlar Şampiyonlar ligi gruplarını oluşturan takımları sıralarsak:

A Grubu:

  1. Odense Handbold
  2. Vipers Kristiansand
  3. Krim Mercador Ljubljana
  4. SG BBM Bietigheim
  5. Brest Bretagne Handball
  6. FTC-Rali Cargo Hungaria
  7. DHK Banik Most
  8. CSM Bucuresti

B Grubu:

  1. Györi Audi ETO KC
  2. Metz Handball
  3. CS Rapid Bucuresti
  4. WHC Buducnost BEMAX
  5. Storhamar Handball Elite
  6. Team Esbjerg
  7. Kastamonu Belediyesi GSK
  8. HC Lokomotiva Zagreb

Bu sezon Rus takımlarının organizasyona dahil edilmeyişi ile Şampiyonlar liginde ilk kez yer alan takımları da gruplarda görmekteyiz. Takımımızın yer aldığı B grubunuzdaki takımları kısaca tanıtmak isterim.

Haber

HC Lokomotiva Zagreb

Lokomotiva takımı 1949’da kuruldu ve 10 kez şampiyonluk kazandığı ve 8 kez Yugoslav Kupası’nı kaldırdığı için Yugoslav şampiyonasında en başarılı takım olarak kabul edilmekte. Ülkenin dağılmasından sonra ilk Hırvat şampiyonluğunu (1991/1992) kazandı ve o zamandan beri üç kez daha kazandı, 6 kez Hırvat Kupası’nı kazandı.

Uluslararası sahnede, 1991’de Bayern Leverkursen’i yenerek kazandığı EHF Kupası’nda birkaç kez finale kaldı. 2017’de mavi beyazlılar Avrupa Ligi kupasını kaldırmayı başardı.

Başantrenör Nenad Sostaric liderliğindeki Hırvat takımı, 2021/2022 sezonunda Avrupa Ligi’nde oynadı ve grubunu dördüncü sırada bitirdi, böylece uluslararası katılımları geçen yıl o noktada sona erdi. Podravka takımını yenmeyi başardılar ve böylece şampiyonluğu kazandıktan sonra 2014’ten sonra tekrar Şampiyonlar Ligi’ne ulaştılar.

Geçen yıl EHF Avrupa liginde yer alan Hırvat ekibinde kadro büyük ölçüde Hırvat oyunculardan oluşuyordu, bu sezon içinde aynı durum söz konusu. 2021-2022 sezonunda EHF Avrupa ligindeki performansı ile göz dolduran Zagreb takımında öne çıkan isimlerin başında Hırvatistan’ı 2020 Avrupa şampiyonasında üçüncülüğe taşıyan tecrübeli antrenör Nenad Sostaric, takımın toplam gol yükünün %21’ini taşıyan 22 yaşında 190 boyundaki sol oyun kurucu Tena Petika, orta oyun kurucu Ana Malec yer alıyordu. Aynı isimler bu sezonda kadrodaki yerlerini koruyorlar. Ayrıca yakından tanıdığımız İzmir takımında yer alan pivot Marija KALUDJEROVIC Zagreb ekibinde bulunmakta. Zagreb genç ve fizik kapasiteleri çok yüksek bir takım. Şampiyonlar ligine renk katacaklarına eminim.

Haber

Team Esbjerg

Esbjerg takımı 1991’de kuruldu ve ilk lig şampiyonluğu için 2016’ya kadar beklemek zorunda kaldı. Şimdiye kadar toplamda 3 kez kendi ülkelerinin şampiyonluğunu kazandılar ve bu sezonu ikinci sırada tamamladılar, Danimarka Kupası’nda ise kupayı kazananın kupasını kaldırmayı başardılar. Danimarka ikinci Avrupa Kupası serisinin en güçlü ülkesi olduğundan, bu yılki BL’ye katılmak için ücretsiz bir kart başvurusunda bulunmaları gerekmiyordu, bu nedenle ikinci sıraları otomatik bir başlangıç ​​anlamına geliyordu.

2016/2017 sezonunda ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne başladılar. 2021/2022 sezonu, Şampiyonlar Ligi’nde FİNAL 4’e ilk kez girdiklerinde, yarı finalde takımımıza kaybettikleri ve ardından Metz takımı da onları yenerek kulübün hayatında tarihe damgasını vurdu. Böylece BL yarışmalarını 4. sırada bitirdiler. Uluslararası düzeyde, 2018/2019 sezonunu EHF Kupası’nda gümüş madalya ile tamamladılar.

Danimarka kadın hentbol milli takımının kaptanı Jasper Jensen tarafından yönetilen Esbjerg, şimdiye kadar iki ayrı ayrıldığını duyurdu, Estavana Polman ve ikincisi profesyonel kariyerini bitirmiş ve Danimarka’nın yönetiminde rol alacak olan Marit Frafjord. gelecekte takım. Kırmızı-beyazlı ekip ayrıca Norveçli Nora Mörk ve Danimarkalı Kathrine Heindahl olmak üzere iki gelişini duyurdu. Milli oyuncumuz Beyza İrem TÜRKOĞLU’nun da takımda yer aldığını tekrar hatırlatmak isterim.

Haber

Storhamar Handball Elite

Norveçli grup Storhamar, 1935 yılında Hamar şehrinde kuruldu. 2016 yılında takım ilk kez Norveç birinci bölümü olan “Eliteserien”e terfi etti ve o zamandan beri üst ligin üyeleri oldular. Tarihlerinde henüz Norveç ligi şampiyonluğunu kazanmadılar, ancak en son 2021/2022 sezonu olmak üzere dört ikinci sırada tamamladılar.

Şampiyonlar Ligi’nin yeni gelenlerden biri olan Norveç temsilcisi, en prestijli Avrupa kupası serisinde en iyi 16 takımı arasındaki performansı merak edilmekte.

Sarı ve mavi kulüp renklerine sahip Norveç kulübü, 2021’den beri teknik direktör Kenneth Gabrielsen tarafından yönetiliyor. Geçen sezonun takımdan yedi oyuncu ayrıldı, Emilie Horden, Cassandra Tollbring, Sara Ronningen, Lone Sandrik, Andrea Holmsueen, Jeanett Kristiansen ve Betina Riegelhuth ise kariyerlerine son vermeye karar verdi. Line Ellertsen, Tina Abdulla, Olivia Löfqvist ve Anna Klausen Jacobsen Norveç takımına gelenler.

Haber

WHC Buducnost BEMAX

Uzun bir geçmişe sahip olan Buducnost, 1949 yılında kurulmuş olup, 33 kez şampiyonluk ve 27 kez kupa kazanan Karadağ’ın en başarılı kulübüdür.  4 kez Yugoslav şampiyonluğunu, ardından 14 kez Sırbistan-Karadağ şampiyonasını birinciliği, şimdiye kadar ise 15 kez Karadağ şampiyonasında birincilik elde ettiler. Kupaya gelince, 2 Yugoslav Kupası, 9 Yugoslav-Sırp-Karadağ Kupası ve 16 Karadağ Kupası zaferine sahip.

Mavi-beyaz Karadağlı ekip, 1987’de EHF Kupası’nı kazanarak uluslararası kupa sahnesinde de başarılı olduğunu kanıtladı. 2006 ve 2010’da o zamandan beri feshedilen Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nı kazandılar. En prestijli uluslararası yarışma olan Şampiyonlar Ligi’nde Buducnost, iki kez şampiyonluk kutlamayı.

Karadağ ekibi şu ana kadar transfer duyurdu, bu nedenle Milena Raicevic, Adriana Kardoso de Castro, Mari Plamenova Tomova ve Ivana Godec 2022/2023 sezonu için takıma katılacak. Geçen sezon 81 gol atan orta oyun kurucu Matea Pletikosic, 64 gol ile oynayan Ivana Pavicevic, gibi oyuncuların bu sezonda takımda yer almaları önemli bir ayrıntı. 2021-22 sezonunda kalede ortalama %29 kurtarış performansı gösteren Fransız Armelle Attingre 2022-23 sezonunda da takımda yer alacak.  

Haber

CS Rapid Bucuresti

Rapid, Romanya’nın en eski kulüplerinden biri olan ve merkezi Bükreş’te bulunan 1934’te kurulan bir takım. Şimdiye kadar 6 kez Romanya şampiyonluğunu kazandı, en son bu yıl Romanya şampiyonu olarak şampiyonlar ligine yeni katılanlar olarak grubumuzda yer alacak. 

Rakibimizin uluslararası kupa sahnesinde ciddi bir geçmişi var. 1964’te Şampiyonlar Ligi’nin selefi olan Avrupa şampiyonlar kupasını, 1993’te EHF Kupası’nı, 2000’de ise EHF City Cup zaferini kutladılar.

İspanyol Carlos Viver liderliğindeki Bükreş’in kırmızı beyazlı takımının dikkat çeken oyuncuları Oana Manea, Gabriela Perianu, Marta López ve Dorina Korsós.

Rapid Bükreş takımı Ivana Kapitanovic, Jennifer Gutiérrez, Orlane Kanor, Alexandra Lacrabe, Irene Espinola ve Lorena Gabriela Ostase olmak üzere altı yeni uluslararası tecrübesi olan oyuncunun takıma katılacağını duyurdu. Takım mühendisliğinde oyun kurucu ve pivot pozisyonunda, Fransız ve İspanyol fizik kapasitesi yüksek oyuncuların oluşu, akıllarda takımın ana savunmasının yüksek savunma tercih edileceği fikrini oluşturmakta.

Haber

Metz Handball

Şampiyonlar liginin gediklilerinden olan Fransız Metz takımı yine grubumuzda. 1967 yılında kurulan Fransız takımı, 24 kez ulusal şampiyonluk, Fransa kupasında 10 kez şampiyonluk, Ehf kupasında bir kez 2.lik, şampiyonlar liginde birer kez dördüncülük ve üçüncülük kazandı.

Emmanuel Mayonade liderliğinde bu sezon grubumuzda yer alan Fransız takımında gidenler ve gelenler oldukça fazla. Meline Nocandy, Orlane Kanor , Ivana Kapitanovic, Adriana Cardoso de Castro, Astride Ngouan, Grace Zaadi giden oyuncular olurken, Kristina Jorgensen, Camille Depuiset, Julie Le Blevec, Andela Zagar, Valeria Maslova, Noemie Barthelemy ise gelen oyuncular oldu.

Haber

Győri Audi ETO KC

1948 yılında kurulan yenilmez armada, efsane kulüp Györi, şampiyonlar liginde sayısız başarıya sahip. Toplamda 5 kez şampiyonluk, 4 kez ikincilik, 4 kez üçüncülük olarak şampiyonlar ligi başarı hanesinde yer almakta. Kulübün başkanlığını efsane oyuncu Anita Görbicz yürütmekte.

İspanyol Ambros Martin liderliğinde 2022-2023 sezonunda grubumuzda yer alan yeşil beyazlı ekipte, 2021-2022 sezonu ikinciliği sonrasında 24 saat geçmeden kadroda sarsıntılar yaşandı. Amandine Leynaud (kariyerini noktaladı), Laura Glauser, Noémi Háfra, Laura Kürthi, Fanni Gerencsér, Tamara Pál, Johanna Farkas, Crina Pintea ayrılan oyuncular olurken, Sandra Toft, Line Haugsted, Ana Gros, Yvette Broch gelen oyuncular oldu.

2022-2023 sezonunda grubumuzdaki takımlara kısa bir göz gezdirdik. Kastamonu Belediyesi GSK takımımıza başarılar diliyor ve 10 Eylül tarihindeki şampiyonlar ligi başlangıcını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bakmadan Geçme