Şampiyonlar Ligi’nde torbalar belli oldu

2016/2017 Şampiyonlar Liginde gruplar ve ön eleme fikstür çekimi için torbalar belirlendi.

HENTBOLHABER.NET – Velux EHF Şampiyonlar Ligi 2016/2017 Sezonu grup maçları ve ön eleme turu kuraları için torbalar belli oldu.

Geçtiğimiz sezon getirilen yeni sistem uyarınca VELUX EHF Şampiyonlar Liginde Grup A&B’de 16 takım ve Grup C&D’de 12 takım olmak üzere 26 takım mücadele edecek. Beşiktaş Mogaz HT’nin Torba 4’de yer aldığı Grup C&D’de mücadele edecek son iki takım ön eleme gruplarından gelecek. Ön eleme grubunda torbalar şöyle oluştu:

Torba 1: RK Gorenje Velenje (SLO), ABC/UMinho (POR)
Torba 2: Tatran Presov (SVK), Bregenz Handball (AUT)
Torba 3: Red Boys Differdange (LUX), Achilles Bocholt (BEL)
Torba 4: Cocks (FIN), Maccabi Castro Tel-Aviv (ISR)

8 takımın 2 grupta mücadele edeceği ön eleme turu için çekilecek kuraya Slovenya ikincisi RK Gorenje Velenje ve Portekiz şampiyonu ABC/UMinho ilk torbadan girdi.

Ön eleme turu kurası 29 Haziran Çarşamba günü Viyana’daki EHF Merkezinde saat 14:00’de gerçekleştirilecek.

KIELCE TORBA 2’DE, ZEBRALAR TORBA 8’DE

Devler Ligi tanımlamasının hayat bulduğu Grup A&B’de son Bundesliga şampiyonu Rhein-Neckar Löwen ile son 2 yılın Şampiyonlar Ligi finalisti Telekom Veszprem Torba 1’de, son şampiyon Vive Tauron Kielce ile 2015 şampiyonu FC Barcelona Lassa  ise Torba 2’de yer aldı.

Velux EHF Şampiyonlar Liginde Almanya, Fransa, Polonya ve Macaristan’dan birden fazla takım bulunuyor. Alman takımları dışında hiçbir takım grup aşamasında kendi ülkesinden bir takımla karşılaşmıyor.

Bu sezon Bundesliga’yı 3. Sırada bitiren ve 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan THW Kiel, Rhein-Neckar Löwen ya da 2014 Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve Bundesliga’daki ezeli rakibi SG Flensburg-Handewitt takımlarından biri ile grup aşamasında karşılaşacak.

İşte Grup A&B takımları:

Haber

 

BEŞİKTAŞ…

Siyah beyazlı kulübün geçtiğimiz sezondaki ilgisizliği nedeniyle bu sezon Grup A&B yerine Grup C&D’de mücadele edecek olan Beşiktaş Mogaz HT, Montpellier ile Torba 4’de yer aldı.

İşte Grup C&D takımları:

Torba 1: Naturhouse La Rioja (ESP), HBC Nantes (FRA)
Torba 2: HC Metalurg (MKD), Team Tvis Holstebro (DEN)
Torba 3: HC Motor Zaporozhye (UKR), Chekhovskie Medvedi (RUS)
Torba 4: Beşiktaş Mogaz HT, Montpellier HB (FRA)
Torba 5: Dinamo Bucuresti (ROU), Elverum HH (NOR)
Torba 6: 1. Ön Eleme Grubu birincisi, 2. Ön Eleme Grubu birincisi

Haber

 

 

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Şampiyonlar Ligine doğrudan katılan 24 takım için grup maçları kurası ise 1 Temmuz Cuma günü saat 14:00’de EHF’nin yeni top sponsoru SELECT SPORT’un Danimarka Glostrup’daki merkezinde gerçekleştirilecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP MAÇLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Grup maçları 21-25 Eylül 2016 tarihleri arasında başlayacak ve Grup A&B’de son maçlar 8-12 Mart 2017 tarihlerinde oynanacak.


//

Bakmadan Geçme