Şampiyonlar Ligi’nin parlayan yıldızı Diego Simonet

Anne ve babası profesyonel olarak hentbol oynayan Arjantinli Diego Simonet, Eurohandball.com’un özel haberine konu oldu.

HENTBOLHABER.NET – Anne ve babası hentbolcu olan Fransa ekibi Montpellier’in oyuncusu Diego Simonet’in ebeveynlerinin izinden gitmekten başka çaresi yoktu.

Ayrıca kardeşleri Sebastian ve Pablo da anne ve babasının izinden gidecekti. Babasını oynarken hiç bir zaman göremedi ama videolardan takip edebilme şansı oldu. Genç yaşlarda spor tutkusu ile evden ayrılan ve hentbol uğruna bir çok zorluklarla baş eden bir yıldız kendisi.

31 yaşında hem İspanyol hem de Arjantinli olan Diego, 10 yıldır Montpellier ile mücadelesini sürdürüyor. Montpellier’de oynamanın en iyi kararlardan biri olduğunu savunan Diego, 2018 yılında VELUX EHF Final4’u kazanmanın mutluluğunu yaşadı. O kupayı kaldırdıktan sonra rüyadan uyanmak istemediğini dile getiren Diego, Montpellier’de saha dışında da başarının tadını çıkardığını belirtti.

Eşi Sol ile 2014 yılında şehirde tanıştığını ifade eden Diego, eşinin Arjantinli ama hentbolu hiç duymadığını söyledi.ve

Diego, ” Eşim beni hiç duymamıştı. Hentbolcu olduğumu bilmiyordu. Ama o Fransa’ya geldi ve yanımdan hiç ayrılmadı. Bougnol Arena’da gördüğü ilk hentbol oyunu aslında benimkiydi.

Şimdi o benim bir numaralı hayranım ve en büyük destekçim. Kötü günlerde yanımda oldu. Sakatlığımda benim yanımda oldu ve hep destek oldu. Ve eğer şimdi buradaysam, ona teşekkür etmeliyim” dedi.

Diego Simonet ile ilgili olan haberi aşağıda yer alan linkten okuyabilirsiniz.

https://www.eurohandball.com/en/news/en/this-is-me-diego-simonet/

Bakmadan Geçme