Şampiyonlar Ödüllerini Aldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2013 yılı Haziran ayında Mersin ve Adana’da düzenlenen XVII. Akdeniz Oyunları kapsamında ödül kazanan sporcu, antrenör ve kulüpler, ödülleri olan toplamda 36 bin 548 cumhuriyet altını karşılığı 23 milyon 464 bin 316 TL dağıttı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇağatayKılıç’ın katıldığı törende, Oyunlarda dereceye giren sporcular, antrenörve kulüplere ödüller dağıtıldı. Bakanlıktaki törende Bakanlık MüsteşarıFaruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye OlimpiyatKomitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Federasyon BaşkanımızBilal Eyuboğlu, diğer Federasyon Başkanları, A Milli Erkek HentbolTakımı oyuncularımız da hazır bulundu. 

Bakan Kılıç, törende yaptıgı konuşmadabaşarıların önemli ancak yeterli olmadığını vurgulayarak "Siz sporcukardeşlerimizin uluslararası arenada başarılı olması bizim temelhedefimiz. Daha büyük başarılar kazanmanız için Gençlik ve SporBakanlığı olarak tüm imkanlarımızla hizmetinizdeyiz." dedi.

"SİZİNLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZ"

Akdeniz Oyunları’nda kazandıkları başarılarla, İstiklal Marşı’nı okutup,Türk Bayrağı’nı göndere çeken sporcularla büyük gurur duyduklarınadeğinen Bakan Kılıç, "Sizlerle ne kadar gurur duysak az. Bu başarıyıkazanmanızda çalışmalarınızın emeği çok büyük. Özellikle ailelerinizbaşta olmak üzere, antrenörlerinize, kulüplerinize, spor camiasında sizedestek olan herkese bir kez daha teşekkür etmek isterim. Burası sizineviniz. Bizler sizin daha büyük hedeflere koşmanız konusunda önünüzdeduran engellerin hepsini tek tek kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

"TEMİZ SPOR SLOGANIMIZ DEĞİL, NİHAİ HEDEFİMİZ"

Bir sporcu için en acı olaylardan birinin ‘doping kullandığıgerekçesiyle madalyasının elinden alınması’ olduğuna dikkati çeken BakanKılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizler, yoğun çalışmalarınız sonunda bu başarılara tertemiz ulaştınız.Buradan bir kez daha açık bir şekilde ifade etmek isterim ki; dopingkullanarak elde edilen başarı, başarı değildir. Sizi bu tür pis işlerebilerek ya da bilmeyerek bulaştırmak isteyen kişiler konusunda da çokdikkatli olmanız gerekir. Biz sürekli ‘Temiz Spor’ diyoruz. Bilmeniziisterim ki ‘temiz spor’ bizim için bir slogan değil, nihai hedeftir."

Haber

"HEDEF RİO 2016"

Bakan Kılıç, sporculara ödüllerini verdikten sonra yaptığı açıklamadaise, "Akdeniz Oyunları’nın ödüllerini dağıttık. Ben inanıyorum ki,bundan sonraki organizasyonların ardından da yine böyle güzel törenlerdebir araya geleceğiz. Siz sadece başarıya odaklanın. Bizlerdenisteğinizi söyleyip, nasıl daha başarılı olurum noktasında adımlar atın.Şampiyon sporcular olarak hepiniz bir aradayken yenihedefimizi açıklıyorum. Hedefimiz Rio’da düzenlenecek 2016 Yaz OlimpiyatOyunları. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da, törende yaptığı açıklamadaYunanistan’ın yapamadığı ve Türkiye’nin üstlendiği oyunlarda Bakanlık veTürkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) başta olmak üzere tümpaydaşlarla önemli bir işe imza attıklarını belirterek, "Elde ettiğimizbaşarı, Türk spor tarihinin en önemli başarısıdır. Devletimiz de bubaşarının karşılığını fazlasıyla vermektedir" dedi.

"SPOR OTORİTELERİ BİZE HAYRAN KALDI"

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise Akdeniz Oyunları’nın neredeysesıfır hata ile tamamlandığını dile getirerek, "IOC Başkanları da dahilolmak üzere Dünya spor kamuoyunun yakinen takip ettiği dev birorganizasyonu başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sporotoriteleri bize hayran kaldı. Spora ciddi kaynak ayırıyoruz,karşılığını daha güzel bir şekilde alacağımız günlerin yakınolduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Badminton branşında madalya kazanan Milli Sporcu Neslihan Yiğit deBakanlığın sporcuların başarısı adına önemli adımlar attığına dikkatiçekerek, "Bu ödüller bizlere Rio öncesinde doping oldu. İnşallah bizleresağlanan bu imkanların karşılığını en iyi şekilde vereceğiz" dedi.

Haber

DAĞITILAN ÖDÜLLER HAKKINDA

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mersin ve Adana’da düzenlenen Oyunlardabaşarılı olan 131 erkek sporcuya 22 bin 100 Adet cumhuriyet altınıkarşılığı olarak  14 milyon 188 bin 200 TL ödeme yapacak. Türkiye’nin‘tarihinde en yüksek katılımlı kadın sporcu sayısı’ bakımından da önemtaşıyan 17. Akdeniz Oyunları’nda 67 kadın sporcuya da 11 bin 987 adetcumhuriyet altını karşılığı  olan 7 milyon 695 bin 975 TL’lik birödeme yapılacak. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı, toplam 198sporcuya 34 bin 87 adet cumhuriyet altını karşılığı olan 21 milyon 884bin 175 TL’lik bir ödeme yapacak.

Şampiyon sporcuların bugünlere gelmesinde emek harcayan antrenörler vekulüpleri unutmayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 107 antrenöre 1.941 adetcumhuriyet altını karşılığı olan 1 milyon 246 bin 301 TL’lik ödemeyapacakken, 7 spor kulübüne de 520 adet cumhuriyet altını karşılığı olan333 bin 840 TL’lik ödeme gerçekleştirecek.

Böylelikle Bakanlık, Akdeniz Oyunları kapsamında toplamda 36 bin 548 cumhuriyet altını karşılığı olarak 23 milyon 464 bin 316 TL’yi sporcular, antrenörler ve kulüplere ödül olarak dağıtmış olacak.

 

Bakmadan Geçme