Şampiyonu Salondan Çektiler

Maliye Milli Piyango Yönetimi, hentbol takımının faaliyetleine son verdi.

4 Yıl üst üste şampiyon olan ,geride kalan sezon ligi ve kupayı finalde kaybeden ekibin dağıtılması herkesi şaşırttı.

Erkek hentbol ile erkek voleybol ve erkek basketbol branşlarında mücadeleye devam edilecek.

Türk hentbolunun son dönemine damga vuran ve 4 yıl üst üsteşampiyonluk yaşayıp önemli bir başarıya imza atan Maliye Milli Piyangobayan hentbol takımı kapandı. Başkent ekibinin yönetimi, bu sezon Lig veTürkiye Kupası finaline yükselen ekibin faaliyetlerine son verdi.Kulüp, erkekler hentbol ile erkekler basketbol ve voleybol branşlarındamücadeleye devam edecek.
Hürriyet Ankara’da 10 Haziran’da yayınlananve ‘Piyango karar aşamasında’ başlığı ile verilen haberde, kulüpyönetiminin hentbol şubesinin faaliyetlerine devam edip etmeme konusundabeklemeye geçtiği duyurulmuştu.

KARAR EKONOMİK GEREKÇELERLE ALINDI

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü ve aynı zamanda Maliye MilliPiyango Spor Kulübü Başkanı Recep Biçer, faaliyet gösterdikleribranşlardaki tüm takımları masaya yatırdıklarını belirterek, “Ekonomikgerekçelerle bayan hentbol takımımızın faaliyetine son vermeyi uygunbulduk” diye konuştu.

Bayan Hentbol Takımı’a geçen yıl 1 milyon TLcivarında harcama yaptıklarını ifade eden Biçer, “Kulüplerin yönetimi,sahip oldukları bütçelerle gerçekleşiyor. Maliye Bakanlığı’mızın bizimiçin verdiği bir bütçe var. Bütçede bir daralmaya gidilmesi gerekiyordu.Bayan hentbol takımımın faaliyetlerine son verilmesi ile bu kriziaşabileceğimizi düşündük. 3 yıllık süreç için bakanlığımızdan bir bütçetalebimiz olmuştu. İlave bütçe isteyemeyeceğimiz için elimizdeki kaynağıen iyi şekilde nasıl değerlendirebileceğimizi tartıştık ve bu yönde birkarar aldık. Diğer branşlarda altyapı faaliyetlerimiz mevcut. Bayanhentbolunda altyapı çalışmalarının olmaması da bu kararı almamızdabelirleyici oldu” dedi.

FEDERASYONU DA BİLGİLENDİRDİLER

Biçer, konuyu yönetimlerinde tartışırken, Türkiye Hentbol Federasyonuyetkilileri ile de sürekli temas halinde olduklarını belirtip,“Elbette, onlar böyle başarılı bir ekibin kapanması taraftarıdeğillerdi. Ancak kulüplerde söz sahibi olanlar, kendi yöneticileridir.Bugün, Beşiktaş bile şube kapatma ya da küçülme gibi haberler ilegündeme geliyor” şeklinde konuştu.
 

Özgür ŞAHİNERHaber – Hürriyet Ankara

 

Bakmadan Geçme