Şarkıcı Pink’ten Norveç Kadın Hentbol takımına destek!

Avrupa Hentbol Federasyonu, Norveç plaj hentbol takımına, bikini yerine şort giydikleri için para cezası uygulamış ve büyük tartışma yaratmıştı.

HENTBOLHABER.NET – NORVEÇ Plaj Hentbolu kadın milli takımı, Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen Avrupa Plaj Hentbol Şampiyonası’nda İspanya ile oynanan üçüncülük maçına bikini yerine şort giyerek çıkmış ve EHF’yi müsabakalarda bikini giyme zorunluluğu nedeniyle protesto etmişti.

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Disiplin Kurulu, Norveç’i yönetmeliklere uymadığı için cezalandırmış ve sporcu başına 150 Euro para cezasından 1500 Euro para cezası vermişti.

Ünlü şarkıcı Pink, Norveç Plaj Hentbolu takımının protestosuna destek olmak için sosyal medya hesabından paylaşım yaparak cezayı kendisinin ödemek istediğini paylaştı.

“Pink yapmış olduğu açıklamada;

“I’m VERY proud of the Norwegian female beach handball team FOR PROTESTING THE VERY SEXIST RULES ABOUT THEIR “uniform”. The European handball federation SHOULD BE FINED FOR SEXISM. Good on ya, ladies. I’ll be happy to pay your fines for you. Keep it up.”

“Norveçli kadın plaj hentbolu takımının “formalarıyla ilgili ÇOK CİNSİYETÇİ KURALLARI PROTESTO ETTİĞİ İÇİN ÇOK GURUR DUYUYORUM. Avrupa Hentbol Federasyonu SEKSİZM İÇİN CEZA YAPILMALIDIR. Aferin bayanlar. Sizin için cezaları memnuniyetle ödeyeceğim. Aynen böyle devam.”

 

Bikini mi? Şort mu?

Bakmadan Geçme