Satılık Türkiye Kupası Var! Almak İsteyen?

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde mücadele eden Mersin Hentbol Takımı, maddi imkansızlıklardan dolayı 2007-2008 sezonunda kazandığı Türkiye Kupası'nı satışa çıkartıyor.

Oyuncularla birlikte Cumhuriyet Alanı’nda Mersinliler’den destekisteyen Sportif Direktör Osman Özoğlu, zor günler geçirdiklerini vegerekirse kazandıkları Türkiye Kupası’nı satışa çıkarabileceklerinisöyledi.

Sabah saatlerinde Mersin Cumhuriyet Alanı’nda bulunanAtatürk Anıtı önünde bir araya gelen Mersin Hentbol Takımı’nın gençoyuncuları, maddi destek için eylem yaptı. Ellerinde getirdikleriTürkiye Kupası ile afişlerle Mersinliler’den destek isteyen oyuncular,kendilerine sahip çıkılmasını istediler. Burada açıklamalarda bulunansportif direktör Osman Özoğlu, gerçekten zor günler geçirdiklerinisöyledi. Mersin Hentbol Takımı olarak 11 yıldır Süper Lig’de mücadeleettiklerini belirten Özoğlu, "Geçmişimizde 4 yıl Avrupa kupalarınakatıldık ve en büyük başarımızı 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası’ndaşampiyon olarak yaşadık. Onların haricinde 3-4 defa Türkiye Kupası’ndafinal ve ligi 2.,3. sırada bitirdik. Son 3 yıla kadar da geçmişimizgerçekten başarılarla dolu. Geçen sene de ligi 6. sırada bitirdik veTürkiye Kupası’nda yarı final oynadık" diye konuştu.
 

Haber

"BELKİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MAÇLARA KATILMAYARAK LİGDEN ÇEKİLECEĞİZ"

Artıkdayanacak gücünün kalmadığını vurgulayan Özoğlu, "3 yıldır zatenbelediyeler desteğini kesmişti. Kendi imkanlarımızla yapmayaçalışıyorduk. Fakat artık kendi imkanlarımızla da götüremeyecek halegeldik. Borç bulmakla, arkadaşımızdan, eşimizden, dostumuzdan,ailemizden borç alarak götürmekte artık tıkandık. Gidemeyecek durumageldik. Bir sürü gençlerimiz var. Milli takıma gönderdiğimizoyuncularımız var. Mersin’e hentbola inanın çok katkılar sağlayan birtakımız. Sadece Mersin’de futbolun ve basketbolun olmadığını, hentbolunda Süper Lig’de oynadığını bizim de Beşiktaş, Trabzonspor, Antalyaspor,Ankaraspor ile mücadele ettiğimizi söylememize rağmen 1,5 aydır hiçkimseden destek alamadık maddi anlamda. Önümüzdeki hafta liglerbaşlıyor, kuralar çekildi. Türkiye Kupası’na Sakarya’ya gideceğiz.Sakarya’da 3 gün konaklayacağız. Hemen ardından hem Ankara hem deTrabzon deplasmanı var. Yani o kadar kötü bir kura çektik ki bu 3deplasmana gidecek maddi gücümüz bile yok. Belki önümüzdeki haftamaçlara katılmayarak çekileceğiz ligden. Onun içinde buradan tümşehrimizin ileri gelenlerine sesleniyoruz. Biz çok büyük maddi destekleristemiyoruz. Ama bu deplasmanlarımıza gidebileceğimiz ve bizimlisanslarımızı yapabileceğimiz bir destek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yıllarcahentbola emek vermiş biri olarak artık ne yapacağını bilmediğinikaydeden Özoğlu, "Bu çocukların hepsi genç çocuklar. Hedefleri ilerideSüper Lig’de oynamak. Biz bu gençleri sokaklardan kurtarırken,uyuşturucudan kurtarırken, sadece bunlar da değil bizim yüzlerceçocuğumuz var. Bunların tek bir hedefi var. Mersin’de ligde oynayan birtakım var, burada oynamak. Şimdi bu kulübü kapamakla her şeyikapatıyorsunuz. Bu çocukların önünü kapatıyorsunuz. Hentbol branşınıMersin’de bitiriyorsunuz. Biz bunları yaparken de bize trilyonlar, yüzbinlerce lira verin demiyoruz. İstediğimiz deplasman ve ulaşımgiderlerimiz karşılayacak maddi bir destek" ifadelerini kullandı.

ÖZOĞLU, GÖZLERİ DOLARAK KUPAYI SATIŞA ÇIKARTACAKLARINI AÇIKLADI

Gözleridolarak kazanmış oldukları en büyük kupanın 2007-2008 sezonundakazandıkları Türkiye Kupası olduğunun söyleyen Özoğlu, "Gerekirse bunusatışa çıkartıyoruz. Bunu da çok üzülerek söylüyoruz. Çünkü bu çok büyükalın teri ve emekle kazanılan bir kupa. Biz bu kupaları kolaykazanmadık. Bunu böyle satışa çıkarmak bile çok büyük bir onur. BizMersin’in ileri gelenlerinin bu takıma, bu kulübe, bu çocuklara sahipçıkmalarını istiyoruz. Bu branş ligde var olan bir branş ve hızlaAvrupa’da futboldan sonra gelen birinci branş. Fakat bizim ülkemizdeniyeyse bir türlü atılımı yapamadık. Biz Avrupa’ya maça gittiğimiz zamanen az 10 bin kişilik salonlarda oynuyoruz. Final maçları 20 bin kişiliksalonlarda oynanıyor. Biz hentbolda hangi kapıya gittiysek futbolayardım yapıyoruz denildi. Bir şeyi var etmek çok zor, kapatmak çokkolay. Biz bu kulübe 11 yıl emek verdik getirdik. Benim de artıkdayanacak gücüm kalmadı. Önümüzdeki hafta gerekirse ligden çekiliyoruzve kulübü kapatıyoruz. Federasyona bunun yazısı yazacağız. TürkiyeKupası’na katılmayacağız. Bunu yapmak işin en kolay kısmı. Ben mücadeleetmeye devam ediyorum. Mücadelemde destek bekliyorum" dedi.

 

Bakmadan Geçme