Sayı artarsa…

Kadınlar Süper Ligi ekipleri takım sayısının artırılması konusunda ne düşünüyor?

HENTBOLHABER.NET – Geçtiğimiz gün sosyal paylaşım platformu Facebook’da Kadınlar Süper Ligi’nde takım sayısının artırıldığına dair bir paylaşım yapıldı. İddia, THF tarafından doğrulanmadı. Akabinde söz konusu gönderi sahibi tarafından silindi.

Hentbolhaber.Net, tartışmalara yol açan konuyu masaya yatırdı. Kadınlar Süper Ligi ekiplerinin antrenörlerinden, takım sayısının artırılması ile ilgili görüşlerini aldı.

İşte teknik adamların görüşleri:

Serdar Eler – Yenimahalle Belediyesi SK Antrenörü: Süper Lig 8 takım olmalı ve 4 devreden oluşmalı. Play-Off final serisinin yarı final ve final maçlarında denk maçlar oldu ve hentbol kalitesi yakalandı. Salonda ve ekran başında izleyenler keyif aldı. Ancak takım sayısı artınca diğer kulüpler ne kadar yatırım yapabilecek. Kaliteli takımların olacağı sayının az olması, hentbol seyir zevki açısında daha önemli.

Birol Ünsal – Muratpaşa Belediyesi SK Antrenörü:  Takım sayısı önceden belirlenmeli. Statüye göre hareket edilmeli. Sonuçta statüler sezon öncesinde ilan adiliyor ve ona bağlı kalınmalı. Kalitenin artması hedeflenmeli. Kalite artacaksa takım sayısı artmalı. Ama kalitede bir değişme olmayacaksa gerek yok. Ligin en üstünde yer alan ile en altında yer alan ekip arasında uçurumlar olmamalı.

Kıvanç Özcan – Zağnos SK Antrenörü : Açıkçası böyle bir karar var mı yok mu bilmiyorum ama sorunuz üzerine şöyle diyebilirim. Takım sayısı arttıkça kalitede artmalı. Takım sayısının artması benim için hiç önemli değil. Bizler kaliteyi arttırmalıyız.

Celal Gençoğlu – İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK Antrenörü: Takım sayısının artacak olmasından dolayı bir sezon içerisinde daha çok maç yapılacak olması güzel. Ancak kalite deyince soru işareti! Kalite artacaksa, hentbol federasyonu yapılanmasını doğru uygulayabilecekse takım sayısı artabilir. Bizim için önemli olan sadece 3-4 takımın değil tüm takımların seyir zevki güzel bir hentbol ortaya koyabilmesi.

Hikmet Vurgun – Ardeşen GSK Antrenörü:  Sayının 12-14 veya 20 olmasından ziyade var olan kulüplerin hedeflerinin daha iddialı olması gerekiyor. Kurumsal yapısı iyi olan 3-4 takım üstte mücadele veriyor. Ligimizde yer alan veya alacak olan kulüplerimiz kurumsal yapısı ile birbirine denk hale getirilmesi gerekmekte diye düşünüyorum.

Kadir Ayar – Üsküdar Belediyesi SK Sportif Direktörü: Takım sayısının artması ülke hentbolumuz için güzel bir şey. Ancak toplam kalite yakalandı mı? Bu süreçte federasyonumuzun yabancı sayısı kriterlerinde değişikliğe gidip sayıyı arttırması ile birlikte kaliteyi arttırma yönünde bir çalışmadır. Süper Lig’de yer almaya hak kazanan kulüpler ve hak kazanacak kulüpler yatırım yapmadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Takım sayısı kalite artacaksa artmalı.

Osman Kalyoncu – Kastamonu Belediyesi SK Antrenörü: Ligin uzun soluklu olması için takım sayısının artması iyi. Lig uzun bir süreye yayılmalı. Ancak ligin başında statü neyse o uygulanmalı. Hentbolun marka değeri olacaksa statülere bağlı kalınmalı. Ortak kararlar ile değişiklikler olmamalı. Statü hazırlanır, iki takım bir üst lige çıkacaksa çıkar, çıkamayan takımlar o sene için başarısızlıklarından ders alır kaliteyi arttırmak için çaba harcarlar ve bir sonraki sene çıkarlar. Önemli olan statünün ve kalitenin korunması

Sibel Keskin – Ankara 1910 SK Antrenörü: Kaliteli takım gelmeyecekse, yatırım yapılmayacaksa, maddi sıkıntılar yaşanacaksa hiç gerek yok. Yatırım varsa, gelecek hedefleri belirlenmişse o kulüpler gelmeli. Kalitenin artması gerekiyor.

Mustafa Yalım – Genç Uşakspor Koordinatörü / Antrenörü: Takım sayısının artmasına karşı değiliz. Daha önce Hentbolhaber.Net tarafından da yayımlanan basın bildirimizde belirttiğimiz gibi biz hak ederek Süper Lig’e terfi ettik. Ancak başka bir kulüplere Süper Lig’e katılma hakkı verilecekse bizim kadar emek harcamalılar. Biz katılım parası 30 bin lira veriyorsak onlar 70 bin -100 bin lira vermeli. Çünkü kazanmadıkları bir hak onlara verilecekse bu hakkın bir karşılığı olmalı. Ayrıca belli bir tutar da o ligde yer alan kulüplere ödenmeli tıpkı basketbolda olduğu gibi. Onun haricinde biz takım sayısının artmasına karşı değiliz.

Şenay Kabadayı – Anadolu Üniversitesi SK Antrenörü: Takım sayısının artması gerekmekte. Hentbol için 10 takım çok az. Ancak Türk hentbolu için 12-14-16 takım çok fazla olacaktır. Sebebi ise tamamen kalite. Öncelikle kalitenin artması için çaba harcanmalıdır. Takım sayısı artsa bile oyuncu var mıdır? Üst sıradaki ekip ile en alttaki ekibin maçında 50 sayılık skor farkı olacaksa ne anlamı var takım sayısının artmasında. Biz Anadolu Üniversitesi SK olarak kalitenin artması için çabamızı göstereceğiz.

 

 

 

Bakmadan Geçme