Sekizinci dakika dolmadan maç bitti!

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, Türkiye ile Çekya arasında oynanan ve Milli Takımımızın farklı mağlup olduğu maçı yorumladı.

Sekizinci dakika dolmadan maç bitti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oysa nasıl da umutla gelmiştim salona. TRT’den eski arkadaşlarımı görünce neşem de terine gelmişti.

Üstelik Serdar Eler’in “Tecrübeli, ayrıca bir o kadar da genç bir ekibiz. Tecrübe ile gençliği harmanladığımızı düşünüyoruz. 8 yıl sonra kadın milli takımımız Bakü’de madalya kazandı. Bu da çok büyük bir ivme. Savunmayı çok iyi yapmaya başladık. Hücumda da kendi tecrübelerini ortaya koyuyorlar. Bu yüzden kendimizi iddialı görüyoruz”  sözlerini de okumuştum resmi sitede. Daha maç başlamadan bayağı havaya girmiş, Çekleri eleyeceğimizi düşünmeye başlamıştım.

Salon yine tıklım tıklım boştu. 20-30 kadar ilk ya da ortaokul öğrencisi ile mor-beyaz davullu 10 kadar taraftar(?) bir miktar hentbol manyağı (Kendimi de onlardan sayıyorum. Hatta adımı en başa yazıyorum) veee boruları, özel giysileri ile bir avuç Çek taraftar.

Sonra maç başladı. İyi de başladık maça. Daha 23’üncü saniyede Yasemin golümüzü attı. Sevincimiz çok sürmedi,52’inci saniyede Marketa durumu eşitledi. Betül attı: 2:1, Michela attı: 2:2, ilk tehlike işareti geldi Veronika’nını golüyle: 2:3, Betül eşitliği sağladı: 3:3, Veronika’nın golüyle skor 3:4 oldu. Sekizinci dakikanın sonları yaklaşırken, Çekler 7 metre kazandılar. Michaela’nın atışı gol oldu. Skorboard’da süre 8.59, Skor: 3:5 yazıyordu. Ve maç bitti!

Kalan 21 dakikada Çekler istedikleri gibi oynadılar, istedikleri zaman gol attılar. 

Hani Serdar Eler, “… Savunmayı çok iyi yapmaya başladık.” demişti ya resmi sitedeki demecinde, ikinci yarının ilk beş-altı dakikası içinde oyuncularımızın yaptıkları şeye İyi Savunma(?) deniyorsa???? Otuzikinci dakikanın içinde Betül’le iki farkla 17:15 öne geçiyorsun, sonra harika savunma ile otuzaltıncı dakikanın sonunda 17:18 geriye düşüyorsun! “Savunmayı çok iyi yapmaya başladık.” öyle mi?

Sonra ne mi oldu sevgili hentbol dostları? Çekler oynadı, biz seyrettik. 42’inci dakikada skor 18:22 oldu. 44’üncü dakikada 19:24. Son golümüz 51’inci dakikada attık. Çekler son gollerini bitime altı saniye kala!

Maç bitti, salondan çıktım. Salonun önünde limon yemiş suratlı hentbolseverler, ne diyeceklerini bilemez halde, birbirlerinin yüzüne bakıp, iç geçiriyordu. Zoraki bir gülümseme ile bir iki kem küm. Sonra. Sonrası bu yazı işte!    




Bakmadan Geçme