Seminerin Ardından İlk Görevler

Antalya Kepez, Ayka Vital Park Oteli'nde 6-8 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenen Ƈ.Hentbol Hakem ve Gözlemci Semineri' başarılı bir şekilde tamamlandı. Süper Ligin ilk hafta görevleri de açıklandı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Barbaros Yılmaz, seminerin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirterek EHF Hakem Kurulu Başkanı Dragan Nachevski’nin seminerin son günü hakem ve gözlemcilere yaptığı 3 oturum şeklindeki sunumda, son Londra Olimpiyatları, Dünya ve Avrupa şampiyonlarından özetlediği; kanat oyuncularına yapılan fauller, pivot-savunma faulleri ve artırmalı cezalar hakkında çok önemli açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Seminerden yaklaşık 2,5 ay önce hakemlik döneminden arkadaşı ve kardeşi kadar sevdiği EHF Hakem Kurulu Başkanı Dragan Nachevski ile Akdeniz Oyunları esnasında Adana’da birlikte olduklarını ve sezon öncesi yapılacak hakem ve gözlemci seminerine kendisini davet ettiklerini hatırlatan Yılmaz, “EHF Hakem Kurulu Başkanı Dragan Nachevski ile Adana’da Akdeniz Oyunları esnasında bir araya geldik. Dragan ile ben kardeş gibi yakınız. Kendisi Makedon olduğu içinde Türklere karşı her zaman samimi duygular beslemiştir. Davetimize katılan Dragan Nachevski’de bizimle birlikte Türk hakemliği ve gözlemciliği adına çok güzel çalışmalara imza atacağının sözünü vermiştir. Bizde davetimizi kırmadığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sunumların ardından Dragan Nachevski’ye Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Sn. Bilal Eyuboğlu ve MHK Başkanı Barbaros Yılmaz adına birer şilt takdim edildi.

Haber

Yılmaz, Türk hakem ve gözlemciliğinin geleceğinin parlak olduğunu ve başarılı işlere imza atacağına emin olduğunu gerçekleştirilen bu seminerin ardından sezona daha güzel ve sıkı bir şekilde başlanacağını kaydetti.

Antalya Kepez Duacı Köyü, Ayka Vital Park Otel’de 3 gün boyunca devam eden 2013-2014 Sezonu 1.Hakem ve Gözlemci Semineri katılım sertifikalarının dağıtımı ve son yazılı test sınavının ardından sona erdi.

Salı günü açıklanan ilk hafta görevlendirmeleri de şu şekilde oldu:

 

GÖREVLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme