Serdar Eler: “Kaybetmemek Fikri Korkaklıktır”

Hentbol Bayanlar Süper Lig ve Türkiye Bayanlar Kupası’nda mücadele eden Yenimahalle Belediyesi’nin antrenörü Serdar Eler, takım tarihinde şampiyonluklarının bulunmadığını belirterek, “Kaybetme fikri korkaklarındır. Ben ve benim takımın hiçbir zaman korkmuyoruz” dedi.

Eler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayanlar Süper Lig ve TürkiyeBayanlar Kupası’nda mücadele eden Yenimahalle Belediyesi’nin durumunudeğerlendirdi.

Türkiye Bayanlar Kupası’nda Üsküdar Belediyesiile yarı finalde karşılaşacaklarını hatırlatan Eler, Kocaeli’deoynanacak maçta rakiplerini elemek için çaba harcayacaklarınısöyledi. Eler, Muratpaşa Belediyesi-Maltepe Belediyesi karşılaşmasınıngalibiyle de finalde oynamak istediklerini ifade etti.

Süper Ligplay-off ve Türkiye Kupası maçları hazırlıklarına hız kesmeden devamettiklerini ifade eden Eler, mevcut durumu korumak ve geliştirmekiçin haftanın her günü antrenman yaptıklarını dile getirdi.

Eler,geçen yıl sezon ortasında takıma katıldığını belirterek, sıfırgalibiyetle sıralamanın sonlarında kaldıklarını ve hızlı birtoparlamayla ligde 2. sıraya kadar yükseldiklerini belirtti. Eler,"Avrupa Kupası’na gitme hakkını maalesef 0.5 puanla kaçırdık. Eğergidebilseydik derece bile yapabilirdik. Geçen yıla göre bu sezon, doğruönergelerle Avrupa yolunda ilerleyeceğiz. Avrupa kupalarında mücadeledeeden takımlardan daha iddialı bir takımız ve orada mücadele etmeliyiz"diye konuştu.

Eler, takım tarihinde şampiyonluk bulunmadığını veşampiyonluğa can-ı gönülden istediklerini dile getirererek, "Kaybetmeme  fikri korkaklarındır. Ben ve benim takımın hiçbir zaman korkmuyoruz"ifadelerini kullandı.

"Bayanlar Süper Lig şekillendi"

Süper Lig’de ise sezonun sonhaftasına gelindiğini hatırlatan Eler, "Muratpaşa Belediyesi maçındadeplasmanda 34-31 kazandık. Ligin 12. haftasında ise maçta MuratpaşaBelediyesi 32-28 kazandı ama ligin ilk maçında AraçBelediyesi’yle berabere kalmamız bizim için kötü oldu" dedi.

SüperGençler Ligi’nde Yenimahalle Belediyesi’nin şampiyonluğa ulaştığınıkaydeden Eler, Süper Gençler Ligi’de takımların kazandığı puanlarınyüzde 10’unun Bayanlar Süper Lig puan durumuna eklenmesine rağmen 2.sırada kaldıklarını söyledi.

Eler, "Ligin ve haftanın son maçını12 Mart Çarşamba günü Ardeşen Gençlik’le oynayacağız.Karşılaşma, tamamen prestij maçı haline geldi. Aslında lig tam anlamıylaşekillendi. Muratpaşa Belediyesi ligi birinci, Yenimahalle Belediyesiikinci Ardeşen Gençlik ise üçüncü sırada tamamlamış gözüküyor. Liginplay-off maçları mayısın ilk haftasına kadar sürüyor. Bu haftaise Türkiye Kupası’nda yarı final ve final maçları oynanacak. bu yüzdenöncelikli hedefimiz, Türkiye Kupası" diye konuştu.
 

Takım Kaptanı Özel: "Asıl hedefimizi Şampiyonlar Ligi"

Takımkaptanı Yeliz Özel ise Türkiye Kupası yarı final maçında ÜsküdarBelediyesi’ni rahatlıkla elebileceklerini belirterek, 8 Mart Cumartesigünü yapılacak final maçına odaklı hazırlandıklarını kaydetti. 

Özel,"Takımın hırsı ve çalışması basamak basamak şampiyon olmayolunda. Muratpaşa Belediyesi’ne yeniden bir şampiyonluk vermekistemiyoruz. Motivasyon olarak da herkes çok bilinçli. Hocamız bir çokşampiyonluk yaşamış, tecrübeli bir sporcu. Bu yüzden bizi nasılhazırlayacağını çok iyi biliyor. Süper Lig’i de 2. bitirdiğimiz için buyıl Avrupa’yı garantilemiş durumdayız. Challenge Kupası bizim için hafifgelir, Yenimahalle Belediyesi’ni Şampiyonlar Ligi’nde görmek istiyorum"ifadelerini kullandı.

ESRA DUMAN- AA

 

 

Bakmadan Geçme