Sezon başındaki Amasya Taşova, şimdiki Amasya Taşova…

Erkekler Süper Lig’de deplasman galibiyetine imza atan Amasya Taşova, 2014-2015 sezonunun takımı olmaya aday.

HENTBOLHABER.NET – Sezon öncesi Süper Lig’de ilk defa mücadele edecek olan genç Amasya Taşova takımı ile ilgili beklentiler mütevazi idi, hatta camiada takımın küme düşmenin ilk adayı olduğu dillendiriliyordu. Fakat Taşovalılar bunun tam tersini ortaya koydu. Ligde oynamış oldukları 25 maçta 13 galibiyet, 1 beraberlik, 11 yenilgi alan Amasya Taşova, Süper Lig’de ilk sezonunda ilk 5 içinde yer alıyor.

Son olarak Ankara İl Özel İdare Spor Kulübü ile deplasmanda karşılaşan Amasya Taşova  müsabakadan 22-23 galip ayrıldı ve yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Amasya Taşova’nın başarılı Teknik Direktörü Hakan Günal karşılaşma sonrası düşüncelerini Hentbolhaber.Net ile paylaştı:

“Ankara İl Özel İdare Spor Kulübü ile zorlu bir müsabaka oynadık. Maç boyunca skor hep kafa kafaya gitti. Müsabaka içerisinde rakibimiz 4+2 savunmayı iyi uygulayınca bizde zorlandık. Ancak bu konuda gerekli stratejileri maç içerisinde uygulayarak o sıkıntılı dönemi açmayı başardı. Maçın son dakikaları içerisinde kalecimiz, sol ve sağ oyun kurucularımızın olmaması problem yaşamamıza sebep oldu.”

KALECİMİZ GALİBİYETİ GETİRDİ
Son dakika içerisindeki 7 Metre atışı ile ilgili olarak Günal, “Rakibimiz son 7 Metre atışını kullanışı sırasında kaleye geçen genç oyuncumuz maçı bize getirdi. Yasin Çalışkan, son 7 Metre atışını kurtardı ve maçı kazanmamızı sağladı. Bu zorlu müsabakadan galip ayrılmamızı sağlayan tüm oyuncularımı tebrik ediyorum”dedi.

Amasya Taşova Hentbol ligin 26. Haftasında evinde İzmir BŞB SK ile karşılaşacak.

Bakmadan Geçme