Sigurdsson’un aklında deli sorular…

Almanya Teknik Direktörü Dagur Sigurdsson, Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarındaki Fransa yarı final maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

HENTBOLHABER.NET – Şu ana kadar Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarındaki en etkileyici performansı gösteren takım olan Almanya bu akşamın ilk yarı final maçında ezeli rakip Fransa karşısına çıkacak.

Son Olimpiyat (Londra 2012) ve Dünya (Katar 2015) şampiyonu ile son Avrupa (Polonya 2016) şampiyonu arasındaki müsabaka için milyonlarca hentbolsever nefeslerini tutmuş durumda.

BREZİLYA’DA MİNİ ŞAMPİYONLAR LİGİ

Bir yanda 2007 ve 2014 IHF Yılın Hentbolcusu Nikola Karabatic, 2012 IHF Yılın Hentbolcusu Daniel Narcisse, Luc Abalo, 2008 IHF Yılın Hentbolcusu ve IHF tarafından hentbol tarihinin en iyi kalecisi olarak isimlendirilen Thierry Omeyer gibi ‘Uzmanlar’ (Les Experts); diğer yanda Almanya’nın yeni altın nesli ‘Kötü Çocuklar’ (Bad Boys) Tobias Reichmann, Patrick Wiencek, Uwe Gensheimer, Paul Drux ve büyük kötü kurt Andreas Wolff…

Rio’da en iyi hentbolu oynayan ekip olan Almanya’nın Teknik Direktörü Dagur Sigurdsson, yarı final öncesi Almanya Hentbol Federasyonu resmi sitesine (DHB.de) yaptığı açıklamada; “Bunun üzerine çıkar mıyız bilemiyorum” dedi.

‘KÖTÜ ÇOCUKLAR’ KATAR’I EZDİ GEÇTİ

İzlandalı teknik adam 34:22 kazandıkları çeyrek final maçında 40. Dakikada Katar’ı iyice oyundan düşürdüklerini ve sonrasını çorap söküğü gibi geldiğini söyledi. Sigurdsson; “Katar karşısında savunmamız ve kalemiz çok iyiydi. İkinci yarıda rakibin oyundan düşmeye başlayacağını tahmin ediyorduk. İyi savunmamıza ataklardaki başarımız da eklenince galip gelen biz olduk. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Ancak Katar karşısındaki performansımız yapabileceğimizin en iyisi miydi, bunun üzerine çıkabilir miyiz bilmiyorum. Bunu yarı finalde göreceğiz. Antrenör olarak genelde son dört içinde oluyorum. Bazen favori bazen de sürpriz takım olarak. Ancak her yarı finalin/dörtlü finalin kendine has bir havası oluyor. Bunu en son Polonya’da yaşadık” dedi.

RIO 2016’DA ALTIN KİMİN OLACAK?

Fransa ile Almanya yarı finali bu akşam 21:30’da oynanacak.

Bakmadan Geçme