Şimdi onlar düşünsün!

Kastamonu Belediyesi GSK-Metraco Zaglebie Lubin: 43-39

YILMAZ ACAR DAVUT/HENTBOLHABER.NET – KASTAMONU Belediyesi GSK, Challange Cup Son 16 Turu ilk maçında Polonya ekibi Metraco Zaglebie Lubin ile karşılaştı. Atatürk Spor Salonu’na oynanan karşılaşmanın 19-20 geride kapatan temsilcimiz karşılaşmayı 43-39 kazandı.

Son 16 Turu ikinci maçı bugün saat 15.00’da Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. Kastamonu Belediyesi GSK, maça iyi başladı. İlk 5 dakika geride bırakıldığında rakibi karşısında 4-2’lik seri yakaladı. Kastamonu Belediyesi GSK’nün defansta yaptığı hatalar ve hücumda istediğini bulamaması neticesinde oyun üstünlüğünü ele geçiren Lubin, 11. dakikaya girildiğinde temsilcimiz karşısında 5-8’lik üstünlüğü yakaladı. Teknik adam Osman Kalyoncu’nun zamanında yaptığı değişiklikler ve milli oyuncumuz Serpil İskenderoğlu’nun müthiş performansı oyuna tekrar ortak olmamızı ve ardından tekrar öne geçmemizi sağladı. Skorbord 16. dakikayı gösterirken 11-11 olan skor, skorbord 18. dakikayı gösterdiğinde 13-11 temsilcimizin üstünlüğünü yansıttı. İki ekibin zaman zaman oyundan koptuğu sonrasında birbirlerine karşın üstünlük gösterdiği mücadelenin ilk yarısı Lubin ekibinin son saniyelerde bulduğu golle 19-20 konuk ekip lehine sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısına Kastamonu Belediyesi GSK iyi başladı. Savunma ve hücum arasında uyumu ikinci yarıda sahaya daha iyi yansıtan Kastamonu Belediyesi GSK, ikinci yarının başında bulduğu gollerle rakibinin önüne geçti. İkinci yarının 3’te 2’lik kısmına kadar rakibinin 1 sayı önünde sürdüren temsilcimiz, son 8 buçuk dakikaya 2 sayı farkla girdi. Son 5 dakikada ise skorborda 38-38’lik skor yansıdı. Mücadelenin son 5 dakikası müthiş bir heyecana sahne oldu. Maçın başından itibaren iki ekibin birbirini kovalaması ve son 5 dakikaya kadar bu kovalamacanın sürmesi, maç başından itibaren suskun kalan tribünleri ateşledi. Son saniyelerde yerinde duramayan tribünler, top rakipteyken ıslık ve alkışlarla rakibin konsantresini bozdu ve hücumlardan eli boş dönmesini sağladı. Nefes kesen karşılaşmayı Kastamonu Belediyesi GSK 43-39 önde kapattı.

Son 16 Turu ikinci karşılaşması bugün

Çift maç eleme usulüne göre oynanan Challenge Cup Son 16 Tur maçlarının ikisinin de Kastamonu’da oynanması için Kastamonu Belediyesi GSK’nün verdiği büyük uğraşlar sonucunda gerçekleşmiş olmasıyla birlikte, Kupa mücadelesinin ikinci maçı da Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. Karşılaşma bugün saat 15.00’da başlayacak.

Bakmadan Geçme