Sırbistan’da yönetim değişiyor

Sırbistan’da hentbolun yönetimi değişiyor. Sırbistan Hentbol Federasyonu Eylül’de seçime gidiyor.

HENTBOLHABER.NET – Belgrad’da 8 Eylül’de yapılacak seçimli genel kurulda Sırbistan Hentbol Federasyonu’nun yeni başkanı ve yönetim kurulu seçilecek.

Doğu Avrupa’nın en başarılı hentbol ülkelerinden biri olan Sırbistan, 2012 ve 2013 yıllarında Kadınlar ve Erkekler Avrupa şampiyonalarını (EHF EURO 2012) ve Kadınlar Dünya Şampiyonasını (Wch 2013) düzenledi.  

Sırbistan Erkek Milli Takımı EHF EURO 2012’de gümüş madalya alırken Sırbistan Kadın Milli Takımı da Dünya Şampiyonasında gümüş madalyanın sahibi oldu.

Ancak Sırp milli takımları son birkaç yıldır eski formundan uzak. Kadın ve Erkek takımları Rio 2016’ya katılamadı. 2015 Dünya Şampiyonasına katılamayan Erkek takımı Fransa’da düzenlenecek 2017 Dünya Şampiyonası elemelerinde de başarılı olamadı.

Kadın Milli Takımı ise 2015 Danimarka Dünya Şampiyonasında gruplardan çıkıp Son 16’da mücadele etmişti. Ancak milli takımın o zamanki antrenörü Saša Bošković’i boykot eden Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Sanja DAmnjanović ve Katarina Tomašević gibi oyunculardan yoksun kadrosu ile Sırbistan Hollanda’ya 36-20 mağlup olmuştu.

Milli takımının yeni antrenörü Dragica Djuric ise bu oyuncuları milli takıma çağırmama kararı aldı.

Haber

Sırp milli takım kadrosunda Beşiktaş Mogaz’dan son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Vive Tauron Kielce’ye transfer olan Sağ Kanat Darko Djukic, Orlen Wisla Plock’un Sol Kanatı Ivan Nikcevic, Frisch Auf Göppingen Oyun Kurucusu Zarko Sesum, Füchse BerlinOyun Kurucusu ve Bundesliga’nın son Gol Kralı Petar Nenadic gibi yıldızlar bulunuyor.

Bakmadan Geçme