“Sizin ülkenizde ne kadar güvenlik varsa, Türkiye….”

Uluslararası Hentbol Federasyonu’nun (IHF) 36. kongresine ev sahipliği yapan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, Hentbolhaber.net’e açıklamalarda bulundu.

HENTBOLHABER.NET  –  Dünya hentboluna ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren THF Başkanı Bilal Eyüboğlu, organizasyonun Türkiye’de yapılmasının hikayesini anlattı:

“IHF Başkanı Hassan Moustafa’ya organizasyona ev sahipliği yapma isteğimizi bildirmiş, kendisi tarihler belli olduktan sonra tekrar konuşalım demişti. Tarihler belirlendikten sonra kongreye ev sahipliği yapma isteğimizi resmi olarak iletmek üzere Basel’e gittim. Orada Hassan Moustafa ile bir araya gelerek kongreyi Türkiye’de yapmak istediğimizi dile getirdim, kongrenin Türkiye ve Türk Hentbolu için önemli olduğunu söyledim. Başkan Moustafa, Avrupalıların Türkiye’de terörden endişe ettiğini söyledi. Ben de her şeyi dört dörtlük yapacağımızı belirttim. Başkan Moustafa, Yönetim Kurulunda her şeye rağmen Türkiye’de olmak istediğini dile getirdi. Dediğini de yaptı. Kongreyi Türkiye’ye verdi. Ülkemize bu kongrenin çok fazla katkısı olacak. Türkiye’de terör var diyen Avrupalılara da Hassan Moustafa çok güzel bir cevap verdi. Sizin ülkenizde ne kadar güvenlik varsa Türkiye’de ondan daha fazla güvenlik var dedi. Bunu benim yanımda da söyledi. Bize destek oldu ve kendisine teşekkür ettim.” 

Haber

Cuma günü kıta toplantılarının yapıldığını belirten Eyüboğlu, “Bütün kıta toplantılarına katılarak “hoşgeldiniz” dedim. Açılış konuşmalarını gerçekleştirdim. Katılımcıların hepsine en iyi şekilde misafirperverlik gösteriyoruz” dedi.

Türk hentbolunun gelişimine de değinen Eyüboğlu, “IHF ile birlikte “Okullarda Hentbol Projesine” pilot iller belirleyerek devam ediyoruz. Bunun dışında yurt dışından lektörler eğitim için destek veriyor. Ancak biraz yavaş kaldık. Bu da bizden kaynaklanıyor. IHF bize destek oluyor ama biz biraz yavaş kaldık. Ümit ediyorum ki bu proje örnek olacak. Bu projeyi altyapılarda başarırsak büyük bir patlama olacak” dedi.

Yabancı oyuncu kriteri ile ilgili eleştirilere de cevap veren Bilal Eyüboğlu, “Yabancı serbestliğini biz yaptık ama bunun nedeni altyapılardan yeterince oyuncu yetişmemesi. Hocalarımız altyapıya değil direkt üst yapıya ilgi gösteriyor. Üst yapıdaki hocalarımız kolaya kaçıyor. Biz demiyoruz ki altyapıya eğilmeyin, oyuncu yetiştirmeyin. Yetiştirseler biz zaten kademe kademe düşüreceğiz. Gelecek sezon yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile karar vereceğiz. Devam edebiliriz de düşürebiliriz de. Milli Takımlarımızda da en son erkek milli takımımız anlamlı bir galibiyete imza attı. 29 Ekim’de Yunanistan’ı deplasmanda yendi. Önemli bir galibiyet elde etti. Milli Takımlarımızı gençleştirmeye devam ediyoruz. Tabi ki bu sancılı olacak. Farklı mağlubiyetler de alabiliriz ama altyapıdan oyuncu gelmemesi sıkıntı oluyor. Projeyi tam olarak uyguladığımızda istediğimizi elde edeceğiz. Projeyi uygulamada sıkıntılar var. Onları da en kısa zamanda çözeceğiz “dedi.

Bakmadan Geçme