Skjern Handbold bronzu kaptı

Erkekler EHF Kupası’nda bronz madalyayı Skjern Handbold kazandı.

HENTBOLHABER.NET – Danimarka takımı Skjern Handbold, Slovenya takımı RK Gorenje Velenje’yi 22:27 (13:12) mağlup ederek 2014/2015 Sezonu EHF Kupası’nda bronz madalyayı kazandı.

İki genç takımın bronz madalya mücadelesi bir final atmosferinde geçti. Tribündeki hentbol severler takımları büyük coşku ile destekledi. Dün Füchse Berlin savunması tarafından adam adama savunmada etkisiz bırakılan Oyun Kurucu Stas Skube’nin sahneye çıkması ve Kaleci Benjamin Buric’in ilk yarıdaki 8 kurtarışı (toplamda 16) ibreyi dörtlü finalin en genç takımı olan Velenje lehine döndürse de bu uzun sürmedi. Danimarka ekibinin Kalecisi Sören Pedersen’in arka arkaya yaptığı kurtarışlar takımını ateşledi ve aradaki fark kapanmaya başladı. İlk yarı 13:12 Sloven takımının üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci devrede de kalecilerin karşılıklı kritik kurtarışları devam ederken Velenje ilk 15 dakikayı önde götürdü. Oyuncuların üstün çabası ve hızı iki taraf için de bazı basit hatalara neden oldu. 46. Dakikada Danimarka ekibi 19:19 beraberliği sağladı. Oyun bundan sonra Skjern Handbold üstünlüğünde geçti.

Maçın en skorer isimleri 6’şar golle Skjern Handbold’un Danimarkalı oyuncuları Oyun Kurucu Henrik Jensen Möllgard, Sol Kanat Morten Balling Christensen, Sol Oyun Kurucu Daniel Svensson ve RK Gronje Velenje’den Sloven Sağ Kanat Mario Sostaric oldu.

Maçı anlatan ehfTV yorumcusu Tom Ó Brannagáin, yaş ortalaması oldukça genç olan bu iki takımın kadrolarını korumaları durumunda kısa sürede daha büyük başarılara imza atacağına inandığını belirtti.

Derleyen: Fulya Öktem

Bakmadan Geçme