Slovenya Bayan Milli Takımının Konuğu Bir Türk Antrenör

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme (Life Long Learning) Erasmus Programı çerçevesinde, Slovenya Milli Takımı Türkiye’den bir misafirini ağırladı.

Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Slovenya Hentbol Federasyonu arasındaki ikili anlaşma çerçevesinde görevli olarak Slovenya’da bulunan Yrd. Doç. Dr. Murat Bilge, Slovenya Bayan Milli takımının kamplarına davetli olarak katılmıştır.

Hem Slovenya Bayan Milli Takımını, hem de Şampiyonlar Ligi’nde Slovenya’yı temsil eden Krim Mercator takımını çalıştıran EHF Lektörü Yrd. Doç. Dr. Marta Bon ile yapılan karşılıklı eğitim programı çerçevesinde aşağıdaki başlıklar altında eğitim çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

 

1.      6:0 Savunma – Katlar – Hızlı Hücum Egzersizleri

2.      6:0 Savunmaya Hücum – Savunma ve Hücumda Kat Organizasyonları Egzersizleri

3.      5:1 Savunma – 2:2 – 3:3 – 4:4 – 5:5 Organizasyon Egzersizleri

4.      5:1 Savunmaya hücum –  6:0 Savunmaya Hücum Organizasyon Egzersizleri

5.      Azlıkta ve Çoklukta Hücum – Savunma – Pozisyon Atış Organizasyon Egzersizleri

 

Türk Hentbolunu da yakından takip eden Marta Bon, özellikle Türk bayan hentbolundan çıkış beklediğini, çok sayıda yetenekli sporcu bulunduğunu belirtmiştir. 2014-2015 sezonu için de özellikle Yeliz Özel’i Krim takımında görebilmek için irtibata geçtiklerini, fakat Yeliz’in kulübüyle anlaştığı için bu birlikteliği gerçekleştiremediklerini aktarmıştır.

Haber

Yine aynı anlaşma çerçevesinde uygun zamanda Kırıkkale Üniversitesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelecek olan Marta Bon, her türlü katkı için hazır olduğunu ifade etmiştir.

Bakmadan Geçme