Son şampiyonu Karate Kid kurtardı

Filip Ivic’in unutulmaz performansı ile Kielce, maç boyunca üstün oynayan Brest’i mağlup ederek Şampiyonlar Ligine merhaba dedi.

HENTBOLHABER.NET – Geçen sezonun şampiyonun çıkaran VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubunun açılış maçında Dujshebaev’in Kielce’si Bebeshko’nun Brest’i nefes kesti.

SON ŞAMPİYON UNVANINI KORUYABİLECEK Mİ?

BEBESHKO’NUN ÖĞRENCİLERİ DEVLERE KARŞI

*Polonya şampiyonu KS Vive Tauron Kielce, Belarus şampiyonu karşısında çıktığı sezonun ilk maçında yeni kalecisi Filip Ivic’in olağanüstü çabasıyla ilk yarıdaki farkı kapatabildi.

*Zagreb’den transfer edilen genç kalecinin kritik kurtarışları ev sahibinin moralini son 15 dakikada iyice bozarken, iki puana uzanan Kielece oldu.

*Meshkov Pivotu Stojkovic ilk yarıda sahadaki en parlak isim oldu.

*Kaleci Filip Ivic, Kielce’de unutulmaz bir başlangıç yaptı.

*Meshkov’da Stojkovic ve Kielce’de Lijewski 6’şar gol ile takımlarının en skorer isimleri oldu.

MAÇIN HİKAYESİ

HC Meshkov Brest (BLR) – KS Vive Tauron Kielce (POL) 24:29 (14:11)

Maçın son çeyreğine kadar HC Meshkov Brest’in baskısıyla mağlubiyete yakın taraf olan son Şampiyonalar Ligi şampiyonu KS Vive Tauron Kielce kadro derinliği ve Hırvat kaleci Filip Ivic’in ilham verici oyunu sayesinde kazandı.

Ivic’in krizi anlarındaki muhteşem oyunu ile son 15 dakika içinde çıkışa geçen Kielce, geçen sezon VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmalarını sağlayan kimliğine büründü.

Tribündeki ateşli kalabalık tarafından desteklenen Meshkov, önce 5:3 öne geçti sonra 5:0’lık bir seri yakaladı.
Kielce savunmasına çok zor anlar yaşatan Sırp Pivot Rastko Stojkovic, 6 golün 4’ünü ilk yarıda kaydetti. Buna ek olarak Stojkovic’in 6 Metredeki oyunu arkadaşlarına oldukça boş alan yarattı. Kielce’yi ilk yarıda ayakta tutan Karate Kid lakaplı Filip Ivic oldu…

KARATE KID” IVIC SINIRLARI ZORLUYOR

40. dakikada ev sahibi 18:15 öndeydi ancak Filip Ivic’in takımının kadro derinliği burada devreye girdi ve Kielce 5 dakikada farkı eritti. Bu dakikadan sonra Ivic kalesini neredeyse tamamen kapatırken ev sahibi açılan farkı kapatmakta zorlanmaya başladı (22:29).

KS Vive Tauron Kielce Baş Antrenörü Talant Dujshebaev, maçtan sonra şunları söyledi: “Brest geçen sezondan çok daha iyi oynuyor. Iman Jamali ve Dzianis Rutenka ile daha da güçlü bir takım olmuş. Brest ne yapacağını iyi bilen mükemmel bir antrenörü olan iyi bir ekip. Onlarla mücadele etmek çok zor oldu. İkinci yarıda daha iyi oynadık ve şans bizden yanaydı.”

Olimpiyat Oyunlarından bronz madalya ile dönen, KS Vive Tauron Kielce’nin Sağ Kanat oyuncusu Tobias Reichmann ise; “Sonuçtan çok memnunuz. Brest geçen Mart ayındaki maçımıza kıyasla daha güçlü hale gelmiş” dedi.

HC Meshkov Brest Baş Antrenörü Sergei Bebeshko; Kielce’yi tebrik ederken maçı kazanma umutlarının son 20 dakika içinde kaybolduğunu söyledi. Bebeshko; “Kalecimi z ilk yarıda daha iyi oynadı. 3 sayı farkı ona borçluyuz. İkinci yarının 10. ve 25. dakikalar arasında oyunumuz bozuldu. Bu dakikalarda Ivic en üst düzeyde oynadı. Rakibinin her hatasına cezayı kesebilen takımlara karşı oynamak gerçekten zor” dedi.

HC Meshkov Brest Sağ Oyun Kurucusu Siarhei Shylovich ise; “Ritmimizi koruduğumuz ilk yarıyı 3 farkla önde bitirdik. Ama ikinci yarı çok top kaybettik. Ayrıca, ne yazık ki, Ivic çok iyi oynadı. Bütün bunlarla sonuç böyle oldu” dedi.

Zoran Milosavljevic / ehfcl.com

Bakmadan Geçme