Son Sözü Mersin Söyledi: 32-31

Erkekler Hentbol Süper Ligi’nde Mersin Hentbol, sahasında Çankaya Belediyesi ANKA’yı 32-31 yendi.

Geçen hafta içerisinde açıklamalarda bulunan Osman Özoğlu, Çankaya Belediyesi Anka Spor maçı ile ilgili olarak "Ya  Devam Ya Tamam Maçı Olacak" demişti. Bu açıklamanın ardından dün oynanan müsabakada galibiyeti elde eden Mersin Hentbol, Play-Off yolunda iddiasını sürdürmüş oldu.

Çankaya Belediyesi Anka Spor  ise hafta içinde Antrenörü Adnan Öztürk’ün şok istifası ile sarsılmış bu müsabakaya Hakan Dinler ve Hüseyin Aşçı ile hazırlanarak, geçen haftaki mağlubiyetin yaralarını sarmak istiyorlardı.

Maçın ilk yarısında daha iyi başlayan Mersin Hentbol, kalecisi Viktor Gigov,  oyun kurucuları Viktor, Saviç , kanatlarda da özellikle Nihat’ın etkili oyunu ile ilk devreyi 17-13 önde kapadı. Çankaya Belediyesi Anka ise karşı karşıya yakalamış olduğu pozisyonları iyi değerlendiremeyince ilk devreyi geride kapadı.

Müsabakanın ikinci yarısının ilk on dakikasında yine Mersin Hentbol etkinliği vardı. Ancak 2.devre’nin 10.dakikasından sonra pivotta Müjdat ve kanatlarda Durmuş’un etkinliği Çankaya Belediyesi Anka Spor’a yaradı ve ikinci devrenin 19.dakikasında  Müjdat ‘ın golü ile ilk kez misafir takım öne geçti. 23-24.
Bu dakikadan sonra baş baş bir mücadelenin sergilendiği maçta her iki takımda hızlı oynayarak skora üstünlük sağlamaya çalıştı. Müsabanın ikinci devresinin 28.42 dakikasında top kaybı yaşayan Çankaya Belediyesi Anka’nın hatasını iyi değerlendiren Mersin Hentbol, iki fark skorla son dakikaya girdi.
Çankaya Belediyesi Anka farkı tek sayıya düşürsede , müsabakanın bitimine 35 saniye kala top Mersin Hentbol’da idi. Bu dakika son molasını kullanan Osman Özoğlu, takımına rahat bir nefes aldırarak son hücumu iyi değerlendirdi ve gol atamasa bile bir sayı farkla maçı 32-31 kazanmasını bildi.

Mersin Hentbol 32-31 Çankaya Belediyesi Anka

Salon: Seyfi Alanya

Hakemler : Fırat BEYDE , Hasan KAYGUSUZ

Mersin Hentbol:
Viktor Gigov , Selami , Lazarouski , Gencay (5 Gol) , Viktor Shkrobanets (7 Gol) , Enis , Nihat(5 Gol) , Saviç (6gol) , Hakan (1 Gol) , Necat , Murat , Semih ,Veli (2 Gol) , Muhammet(3 Gol) , Ayhan(3 Gol) , Ersin

Çankaya Belediyesi Anka Spor : Gökhan , Alperen(6 Gol) , İgor , Müjdat(6 Gol) , Necmi , Emre(3 Gol) , Durmuş(5 Gol) , Çoşkun ,Orhan , Ozan(1 Gol) , Grbic(7 Gol) , Borka Djorduevic3 Gol), Fırat , Cemal , Sarper , Uraz

İlk Devre: 17-13
2 Dakika Zaman Cezası : Lazarouski (2), Gencay(2), Veli(2) Mersin Hentbol’den , Necmi , Emre , Orhan, Çankaya Belediyesi Anka Spor’dan.
 

Bakmadan Geçme