Sonu baştan belli idi!

Yazarımız Mehmet İHsan Doğan, Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Finalini kaleme aldı.

Sonu baştan belli idi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Salı ve Çarşamba günleri Ankara’da Türkiye Kupası Dörtlü final maçları oynandı biliyorsunuz. 

İlk gün yarı final maçlarını izlemeye kuzenimle birlikte gittik. Giderken bilgiçlik taslamak için, “Amasya Taşova Hentbol SK, Maliye Piyango’yu; Beşiktaş Mogaz’da Aziziye Belediyesi Termalspor’u yener. Beşiktaş Mogaz, kupayı kazanır!” dedim. Kuzenim yüzüme bakıp, “Madem öyle, neden oynanıyor maçlar? Versinler kupayı Beşiktaş’a olsun, bitsin” dedi. Ben cevap veremedim. Siz ne dersiniz?

Salona girdik, Maliye Piyango ile Amasya Taşova Hentbol SK karşılaşıyor. Benim ilk öngörüm tuttu, Amasya Taşova ilk yarısını 13:11 önde tamamladığı maçı 30:28 kazandı ve finale yükseldi.

İkinci maç başlamadan ben bir öngürüde daha bulunup, Beşiktaş’ın onuncu dakikada maçı koparacağını ileri sürdüm. Ama o ne; 4’üncü dakikada Aziziye Belediyesi Termalspor 3:0 önde. Kulakların çınlasın Levent Özçelik! İlk yarıyı 15:14 önde tamamlayan Beşiktaş Mogaz, maçı da 32-28 kazandı ve Amasya Taşova’nın rakibi oldu. Kuzenim durur mu, “Hani Beşiktaş onuncu dakikada maçı koparırdı?” diye sordu, ben de, “İlk on dakikada koparamadı ama, son on dakikada kopardı” diye savundum kendimi, ne yaparsın.

Ertesi gün, final günü! Salonda yine bir avuç seyirci var. Kürşad Erdoğan ile İbrahim Özdeniz yönetiyor finali. Daha önce de yazdım, yinelemekte yarar var: Kürşat’la İbrahim’in yönettiği maçları izlemek daha zevkli oluyor.

Beşiktaş bu kez işi sıkı tutmaya niyetli anlaşılan, beşinci dakikada 4:1 öne geçiyor, giderek farkı açıyor, ilk yarı 18:12 Beşiktaş Mogaz’ın.

İkinci yarıda fark giderek açılıyor. 12’inci dakika fark 10 sayı: 26:16

Sonra Amasya Taşova oyuncuları ve seyircileri hakemle uğraşmaya başlıyorlar. Elde ettikleri sonuç Teknik Direktörleri Muhammet Bakır’ın tribüne gönderilmesi, Taşovalı seyircilerin güvenlik görevlileri tarafından kuşatılması!

Maçın kalan kısmında Beşiktaş bütün oyuncularına yer verdi, maçı istediği gibi oynadı, Amasya Taşova ise Beşiktaş’a yetişmeye çalıştı, beceremedi, farkı 7 gole düşürdü. 

Siyah-Beyazlılar, karşılaşmayı 33:26 kazandı ve Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü.

Haber

Maçın sonunda skorboard Beşiktaş’ta Tolga’nın 8, Ramazan’la Faruk’un beşer, Mihajlo’nun 4, Onur ve Jozef’in üçer, Nemanja ile İvan’ın ikişer, Marko’nun 1 gol attığını gösteriyordu. Galibiyette bu goller kadar payı olan deneyimli kaleci İbrahim’le genç Doğukan Karatay’ı da unutmamak gerek. Ve tabii sükunet anıtı Müfit Arın ile oyunculuk dönemindeki hırçınlığını akla çevirmiş İlker Şentürk’ün yönetimlerini göz ardı etmemeli.

Amasya Taşova YİBO’ya gelince; Duro’nun 7, Samet’in 6, Maros’un 5, Victor’un 4, Vladimir’in 3, Maksym’in 1 gol attığını görüyoruz. Teknik Direktör Muhammet Bakır, oyunculuğundaki hırçınlığını, sinirliliğini sürdürüyor. Daha sakin olursa takımına daha yararlı olacak. En azından bankta kalıp, takımını yönetebilecek.




Bakmadan Geçme