Spor Toto – Beşiktaş Aygaz maçı sonrası

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nin en kritik müsabakasında Spor Toto, Beşiktaş Aygaz’ı 22-20 mağlup ederken, müsabaka içerisinde taktik savaşı yaşandı.

HENTBOLHABER.NET – Müsabaka öncesi antrenör Gürcan Budakçı’dan maçın kritik anlarının ne olacağını sorduğumuzda Ramazan Döne- Tuğberk Çatkın eşleşmesini ve kalecilerin performansının etkili olacağını söylemişti.

Peki Spor Toto – Beşiktaş Aygaz maçını bakacak olursak ne diyebiliriz?

Müsabaka içerisinde Beşiktaş Aygaz’ın en büyük atış gücü Ramazan Döne’yi diri tutma adına hucum savunma oynatması, Spor Toto için Çatkın’ı da diri tutma ihtiyacı doğurdu. Başantrenör Serdar Seymen seçim yaptı. Hucüm mu? Savunma mı? Savunma daha mantıklıydı. Tuğberk Çatkın hücumda oturunca 5 sayılık fark eridi ve Beşiktaş Aygaz aradaki farkı kapadı. İlk yarı skorunu ise İbrahim Üçdağ’ın golü belirledi ve Spor Toto 10-9 önde kapadı.

Müsabakanın ikinci yarısında ise  Onur Ersin’in kırmızı kartı dönüm noktası oldu. O dakikalara Beşiktaş Aygaz toparlanmış ve skoru önde götüren dakikalar yaşanıyordu. Onur Ersin’in istemsiz Tuğberk’in yüzüne doğru hareketi, en kritik dakikalarda Beşiktaş’ın sıkıntı yaşamasına sebeb oldu. Ayrıca Josip Buljubasic’in çok gereksiz kırmızı kartı savunma gücünü daha da düşürerek Beşiktaş’ın geri dönülmez yola girmesine neden oldu.

Spor Toto’da ikinci devre özellikle Halil İbrahim’in performansı takımın oyundan kopmamasını sağladı.

Ayrıca kaleci performansı olarak Coşkun ve Enis, Spor Toto’ya büyük katkı sağladı.

Maçtaki 2 sayılık fark için top kayıpları ve eksik oyun stratejileri mağlubiyet veye galibiyette önemli rol oynadı.

Özellikle Beşiktaş Aygaz 10 top kaybı yaparken, Spor Toto sadece 7 top kaybı yaptı. Ayrıca Beşiktaş’ın 7metre atışlarını gerçekleştirememesi yada Enis’in başarılı kurtarışları müsabaka skoruna etkisi oldu.

Müsabaka boyunca Beşiktaş Aygaz’ın ataklarını durdurmak için Spor Toto’nun fazla faul yapması, Beşiktaş’ın kaleye kolay gelmemesini sağladı. Beşiktaş ise Spor Toto’nun hücumlarına karşı aynı sertlikte savunma direnci gösteremedi. 

Kadro derinliği açısından bakacak olursak Beşiktaş Aygaz, Ramazan Döne, Ozan Arifoğlu gibi çok tecrübeli isimlere rağmen kadrosunda daha az deneyimli oyuncular ile mücadele etti. Spor Toto kadro genişliğini galibiyette önemli rol oynadı.

Spor Toto – Beşiktaş Aygaz maçının istatistikleri

Bakmadan Geçme