Spor Toto, Beşiktaş Aygaz’ı mağlup etti

Hentbol Erkekler Süper Ligi 20.hafta müsabakasında Spor Toto, Beşiktaş Aygaz’ı konuk etti.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Erkekler Süper Ligi 20.haftasında Spor TOTO ile Beşiktaş Aygaz, THF Spor Salonu’nda karşılaştı.

Müsabakaya Beşiktaş Aygaz ilk başlarken, maçın ilk gölü Ramazan Döne’nin 7metre golü ile geldi. Ardından Spor Toto’da Alp Eren Pektaş, 7metre atışı ile karşılık verdi. İlk 5 dakika 2-2 beraberlik ile geçildi. Müsabaka öncesi Gürcan Budakçı’nın Ramazan Döne – Tuğberk Çatkın eşleşmesinin kritik olduğunu belirtmişti. Nitekim ilk dakikalardan itibaren karşılık bir mücadele her iki oyuncuda ortaya çıktı. 10.dakika 4-2 Spor Toto üstünlüğü ile geçildi. Bu dakikalarda Spor Toto iki kişi eksik oynarken, Halil İbrahim Öztürk takımının skor yükünü çekti. Beşiktaş Aygaz 6 dakikalık gol orucunu Ramazan Döne ile bozarken 12.dakika 4-3 Spor Toto’nun üstünlüğü ile geçildi. Maçın ilk çeyreğinde ise 6-4 Spor Toto’nun üstünlüğü oldu. Müsabakanın 16. dakikası içerisinde Beşiktaş Aygaz hücumda pas hatası yapınca araya İbrahim Üçdağ girdi ve Spor Toto’nun farkı 3 sayıya çıkarmasını sağladı. (7-4). Bu gol üzerine Beşiktaş Aygaz’da Müfit Arın mola almak zorunda kaldı. 18.dakikaya kadar Spor Toto kalecisi Enis Yatkın üst üste 2 tane 7metre atışını kurtararak, Beşiktaş Aygaz’ın skor üretmesine engel oldu. 20.dakika da aradaki fark Durmuş Ali Tınkır ile 4’e çıktı ve skor 8-4 Spor Toto lehine oldu. İlk devrenin son 5 dakikasına 9-6 ile üstün giren ev sahibi oldu. 20.dakikaya kadar maçın en kritik isimleri kaleciler karşılıklı 5 kurtarışa imza attı. İlk devrenin son dakikalarında savunmada iyi işler yapan siyah-beyazlılar, Spor Toto’nun hücumdan boş dönmesini sağladılar ve aradaki farkın kapanmasını sağladılar. ilk devrenin son saniyesinde İbrahim Üçdağ ilk devrenin skorunu belirledi ve Spor Toto, Beşiktaş Aygaz karşısında ilk devreyi 10-9 önde kapadı. 

Haber

Maçın ikinci devresine ev sahibi Spor Toto başladı. Karşılıklı hücumlar boş geçilirken Beşiktaş Aygaz beraberliği sağladı ve 34.dakikada 10-11 öne geçen taraf oldu. 35.dakika 11-11 beraberlik ile geçildi.

Haber

40.dakika 13-12 Spor Toto üstünlüğü ile geçildi. Onur Ersin, Tuğberk Çatkın’a yaptığı hareketten dolayı kırmızı kart ile oyun dışında kalırken, Beşiktaş Aygaz en önemli silahını kaybetmiş oldu.

Müsabakanın son çeyreğine Spor Toto, Beşiktaş Aygaz karşısında 17-14 önde girerek skor avantajını sürdürdü. Maçın son 10 dakikası nefeslerim kesti. Karşılıklı goller ile geçilirken son 5 dakikaya 20-18 ev sahibi önde girdi. Halil İbrahim Öztürk’ün golü ile Spor Toto son 3 dakikaya 21-18 önde giren taraf oldu. Maçın son saniyesi içerisidne Josip Buljubasic, kırmızı kart ile oyun dışı kalırken, Spor Toto’da Veli Kara kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın sonunda 22-20 skor üstnülüğünü ele alan Spor Toto, ligin zirvesini ilgilendiren en kritik müsabakadan galip ayrıldı.

Maç sonrası birazdan…

Bakmadan Geçme