Sude Taş, A Milli Takıma yeni bir kan olabilir mi?

Özellikle Avrupada ki Türk asıllı oyuncuları yakından takip eden ve daha önceki yazılarında Zerin ÖZÇELİK, Hanna ÖZER, Zeliha PULS ve Fatoş KÜÇÜKYILDIZ gibi oyuncuların A Milli takımlara kazandırılması gerektiğini belirten Antrenör Gürcan Budakçı, A Milli Takımımız için yeni bir kan olacak Sude Taş’ı ele aldı.

HENTBOLHABER.NET/ ÖZEL HABER – A Milli Kadın Takımı Başantrenörümüz Costica Buceschi açıklamalarında sağ kanatta sakatlıklardan dolayı problem olabileceğini ifade etmişti.

Özellikle Avrupada ki Türk asıllı oyuncuları yakından takip eden ve daha önceki yazılarında Zerin ÖZÇELİK, Hanna ÖZER, Zeliha PULS ve Fatoş KÜÇÜKYILDIZ gibi oyuncuların A Milli takımlara kazandırılması gerektiğini belirten Antrenör Gürcan Budakçı, A Milli Takımımız için yeni bir kan olacak Sude Taş’ı ele aldı.

Avrupa’daki Türk Sporcularımız

 

Gürcan Budakçı’nın yazısı şu şekilde:

28 Mayıs 2021 tarihindeki yazımızda Avrupa’daki hentbol sahalarında başarılı kızlarımızdan söz etmiştik. Zerin ÖZÇELİK, Hanna ÖZER, Zeliha PULS ve Fatoş KÜÇÜKYILDIZ o tarihli yazımızın ana karakterleriydi. Fatoş KÜÇÜKYILDIZ Delo şampiyonlar liginde 2021-22 sezonunda BV Borussia 09 Dortmund takımında başarılı olmasıyla beraber, milli takım aday kadrosuna davet edilmesi, ardından 2 Mart 2022 İzlanda galibiyetimizdeki 7 gollü performansı çok olumlu oldu. 2023 yılının ilk kampına davet edilen sporcular arasında Zeliha PULS’u görmekte güzel bir gelişmeydi.

Yurtdışında hentbol oynayan, ülkemizden uzakta yetişen bu kızlarımız değil sadece. Nice Fatoşlar, Zerin’ler var. Gözden ırak olmaları onların suçu değil, dolayısıyla başarılarını takdir etmek, desteklemek zorundayız. Kısacası gönülden ırak olmamalılar.

Peki bu başlığın ikinci bölümünün karakteri kim?

SUDE TAŞ… Tanıyanınız var mı? Kimdir? Nerede? Gibi soruları yanıtlayalım ve tanıtalım.

Sude TAŞ; Fransa Strasbourg’ta yaşayan bir kızımız. 28 Mart 2003 doğumlu, 160cm boyunda solak, sağ kanat pozisyonunda yurt dışında hentbol oynuyor. Sude TAŞ’ın Sarrebourg Moselle Sud Handball ile başlayan serüveninde sonraki durağı METZ Kulübü oldu. Sude TAŞ, METZ alt yapısı ile 2019 yılında U18 FRANSA şampiyonluğuna uzandı.  2020-2021 sezonunda National 1F poule6 (ulusal kadınlar ligi 6. grup) yer alan YUTZ takımında transfer oldu. 2021-2022 sezonunda itibaren Achenheim Truchtersheim Handball takımında performans gösteren Sude TAŞ, Strasbourg şehrinde yaşamakta ve Fransa kadınlar Süper ligi LIGUE LBE ardındaki lig olan D2F (Division 2 Feminin / Kadınlar 2.bölüm) ligi takımlarından Achenheim Truchtersheim Handball takımında forma giyiyor. Aynı zamanda rezerv takım olan ve NF1 poule3  (ulusal kadınlar 1. Ligi 3. Grup) liginde yer alan Achenheim II takımında da performans göstermekte.

HaberSude TAS bu iki ligde, 2021-2022 sezonunda toplamda 12 maçta forma şansı buldu, 15 gol kaydetti. 15/23  gol/şut performansı gösterdi ve %65,2 performans yüzdesine sahip. 12 maç toplamında bir kez 2 dakika cezası aldı.

2022-2023 sezonunda Achenheim Truchtersheim Handball takımıyla  NF1 poule3  (ulusal kadınlar 1. Ligi 3. Grup) liginde ise 13 maçta forma şansı buldu ve toplamda 30 gol attı. Maç başına 2,31 gol ortalaması ile oynamakta.

Takımında ve çevresinde sevilen Sude TAŞ için bu performansının artarak devam etmesini dileriz.

İleride bir tarihte belki liglerimizde, belki de milli takımlarımızda başarı ile yer alabilir.

Neden olmasın ki?

Bakmadan Geçme