Süper Kupa Ankara’ya gitti

Bayanlar Süper Ligi’nin iki güçlü ekibi arasındaki çekişmeli mücadelenin ardından rakibini deviren Yenimahalle Belediyesi SK Süper Kupa Şampiyonu oldu.

HENTBOLHABER.NET – İzmir Celal Atik Spor Salonu’nda oynanan müsabakada Yenimahalle Belediyesi SK, geçtiğimiz sezonun şampiyonu Muratpaşa Belediyesi SK’yı 28-27 mağlup ederek Süper Kupa’nın sahibi oldu.
 
NTV Spor’dan canlı yayınlanan karşılaşmanın ilk yarısında Ankara ekibi Yenimahalle 15. dakikada farkı 4’e çıkardı. Bu dakikadan sonra hızla toparlanan Muratpaşa Belediyesi 20. dakikada skoru eşitledi (8-8). Bundan sonra ilk yarının son düdüğüne kadar olan bölüm iki takımın karşılıklı gollerine sahne oldu ve ve takımlar soyunma odasına 13-14 Yenimahalle’nin üstünlüğüyle gitti. İkinci devrede de üstünlüğü elden bırakmayan Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü müsabakayı 27-28 kazanarak Süper Kupa’yı evine götüren taraf oldu.
 
Şampiyon takıma kupasını Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyuboğlu ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal takdim etti. Muratpaşa Belediyesi oyuncularına madalyalarını THF Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz ve THF  Yönetim Kurulu Üyesi Levent Küçükçolak verdi.
 
İKİ TAKIMIN ANTRENÖRLERİ NE DEDİ? 
Karşılaşma ile ilgili görüşlerini aldığımız iki takım antrenörleri hentbolhaber.net’e şu açıklamalarda bulundu: 
 
Sezona iyi bir hazırlık devresinin ardından iddialı bir şekilde girmek istediklerini söyleyen Muratpaşa Belediyesi SK Antrenörü Birol Ünsal; “İstediğimiz oyunu sergileyemedik. Rakibimiz daha iyi oynadı ve kazandı. Kendilerini tebrik ediyor, sezonda başarılar diliyoruz” dedi. 
Birol Ünsal sözlerine şöyle devam etti: Telafisi olmayan bir maç oynadık ve kaybettik, onun için üzgünüz. Muratpaşa’ya daha iyi bir oyun yakışırdı. Maçın kasetini defalarca izleyip yanlışlarımızı tespit edeceğiz. Eksikleri gidererek bu sezon tekrar şampiyon olacağız.”
 
Süper Kupa’nın sahibi Yenimahalle Belediyesi SK Antrenörü Serdar Eler ise “Sezona kupa ile başladığımız için mutluyuz. Zorlu bir rakibi mağlup ederek kazanmak galibiyeti değerli ve keyifli kılıyor. Sezon bu sene böyle geçecek” dedi.
 
Bu yıl 5.si gerçekleştirilen Süper Kupa’yı 2010’da Maliye Milli Piyango SK, 2011’de Üsküdar Belediyesi SK, 2012 ve 2013’de ise son üç yılın Süper Lig Şampiyonu Muratpaşa Belediyesi SK kazanmıştı.
 
Muratpaşa Belediyesi: 27 – Yenimahalle Belediyesi: 28
Salon: Celal Atik
Hakemler: Murat Çelik, Cengiz Ömer
Gözlemci: Faruk Akman
Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü: Sevilay İmamoğlu Öcal (Kaleci) (Hatice Gören), Olga Laiuk 9, Gülsüm Güleçyüz 4, Nur Ceren Akgün 3, Zorica Despodevska 3, Martina Pavic 3, Dushia Giorcieveska 2, Didem Hoşgör 2, Tanja Vuckovic 1, Çiğdem Özcan, Esin Sağdıç
Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü: Dragica Tatalovic (Kaleci) (Funda Uçar), Yeliz Özel 11, Marina Tankaskaya 7, Esra Gündar 4, Marina Dmitrovic 4, Lenche İlkova 2, Kateryna Chumak, Duygu Aydoğan Soysal, İlke Şen
İlk yarı: 13-14
2 Dakika: Zorica Despedovska, Dushia Giorcieveska, Martina Pavic (Muratpaşa Belediyesi), Duygu Aydoğan Soysal, İlke Şen, Lenche İlkova, Marina Dmitrovic (Yenimahalle Belediyesi)
Diskalifiye: Yeliz Özel (Yenimahalle Belediyesi)

Bakmadan Geçme