Süper Lig’de birleşmenin detayları

Hentbol Erkekler 1.Ligi’ni 3.sırada tamamlayan Başkent Akademi Spor Kulübü, gelecek sezon Süper Lig’de yer almaya hak kazanmıştı. Ardından ortaya çıkan gelişmeler ile Başken Akademi, 1.Ligi 7.sırada tamamlayan Ümitköy Anadolu İmam Hatip lisesi Spor kulübü ile birleşerek Süper Lig’de farklı bir hava yakalamak istiyorlar.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Erkekler 1.Ligi’ni 7.sırada tamamlayan Ümitköy Anadolu İmam Hatip lisesi Spor Kulübü’nde Başantrenör Orhan İlerisoy ile birleşmenin detaylarını konuştuk.

HaberÜmitköy Anadolu İmam Hatip lisesi Spor kulübü olarak amaçlarının okullarında akademik olarak başarılı olan öğrencilerin hepsinin mutlaka bir spor dalında spor yapmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Orhan İlerisoy, “Ana branş olarak Hentbol sonrada futsal, masa tenisi, dart, basketbol, eskrim, gibi branşlarda öğrencilerimizle çalışmalara başlandı” dedi.

Orhan İlerisoy, “Alt yapı sporcularına  hem başarılı bir öğrenci hem de başarılı bir sporcu olabilirsinizi göstermek amacıyla, alt yapısı okulumuz öğrencilerinden seçilen lig takımı ise okulumuzun yapısına ve  hassasiyetlerine  uygun genç , tecrübeli abilerden oluşan bir ekiple,   geçtiğimiz yıl 1.lig de yer aldık ve okulumuzun adını başarı ile temsil ettik. 

Bu yıl ise Ankara’da hem bir dayanışma örneği olarak hem de hedef birlikteliği olarak Başkent akademi Spor ile birleşerek  Erkekler Süper Ligi’nde Ümitköy Anadolu İmam Hatip lisesi Başkent Akademi Spor olarak yer alacağız. Bu konuda her iki kulüp yönetimi Süleyman Altuntaş ve Korkmaz Atalay’a, hem de bu kulübün idari menajeri olacak olan Erol Eroğlu’na katkıları ve çabaları için teşekkür ederim” dedi.

Velilerimizin desteği bize güç veriyor

İlerisoy devam eden açıklamalarında, “Bu oluşumun başlamasında ve yaşatılmasında okulumuz idaresinin ve velilerimizin sonsuz desteği bize güç veriyor. Amacımız sürdürülebilir bir bütçe yapısı dahili de gelecek yıllarda ana bünyesini okulumuzun öğrencilerinin  oluşturacağı  kolej havasında  bir takım yaratmaktır. Teknik kadro olarak oluşturulan ekipte milli ve manevi duygulara hassasiyet gösteren abi kardeş ilişkileri içinde çalışacak, önce disiplin ve  çalışma sonra başarı diyen gençlerle birlikte olmaya özen gösterdik. Türk gençliğinin her türlü koşulda başarılı olabileceğini her zorluğu yenebileceğini, Ankara da hentbolu yaşatmak için güç birliği ve dayanışma içinde kulüplerin bir ekmeği paylaşarak hedef birliği yapabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Transfer çalışmalarını mevcut olan kadromuza ek olarak eksik kalan bir kaç pozisyon da yapımıza uygun oyuncularla takviye ettik. İnşallah genç ve dinamik bir kadro ile liglere renk katmak ve başarılı olmaya çalışacağız.

Kulüp ve okul olarak öğrencilerimiz ve sporcu kardeşlerimizle birlikte Hentbol, Orta okullara Yönelik Spor Şenliği ve Basketbol branşları ile ilgili bakanlığımıza projeler hazırlayarak hem sürdürülebilir bir kulüp okul işbirliği hem de Hentbol’da Adnan Öztürk, Sergei Salin, Hakan Dinler, Hakan Günal,  alt yapımızda ise İzzet Doğan, Doğan Sezer gibi  hocalarımızın okulumuza verdiği destekle alt yapısı da olan bir okul-kulüp yapısı kurmaya çabalıyoruz. Bu konuda Spor bakanımızın da okulumuza ve kulübümüze gösterdiği destek ve teveccühe minnettarız. Amaç Türk gençliğine ve Türk Sporuna bir damla da olsa katkı sağlayabilmek” dedi.

Pilot takım uygulamamız olacak

Orhan İlerisoy pilot takım uygulaması yapacaklarını söyledi. İlerisoy, “Pilot takım uygulaması ile alt yapıdan yetişen ve lig tecrübesi kazanması gereken oyuncularımızla,  üst lig kadrosunda yer alamayacak oyuncularımızı Esin ilerisoy yönetimindeki AS SPOR takımımızda oynatarak potansiyel oyuncu yetişmesini de hedefliyoruz” dedi.

2020/21 sezonunda Ümitköy Anadolu İmam Hatip lisesi Başkent Akademi Spor Kulübü Süper Lig’de yer alarak başarılı olmak için mücadele edecek.

 

Bakmadan Geçme