Taktik savaşında kazanan çıkmadı

Kadınlar 13. haftasında Kastamonu Belediyesi GSK, lider Zağnos Spor Kulübü'nü Atatürk Spor Salonu'nda konuk etti.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – Zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Kastamonulu sporseverler takımını yalnız bırakmadı, üst katına seyirci alınmayan salonun seyirci alınan kısmı hınca hınç doluydu. Kıran kırana geçen mücadelenin ilk yarısı konuk ekip Zağnos’un 13-14 üstünlüğüyle sonuçlandı. Nefesleri kesen ikinci yarı sonucunda kazanan çıkmadı, Atatürk Spor Salonu’nda skor tabelasına 25-25 eşitlik yansıdı. 

Karşılaşmaya Kastamonu Beleyesi GSK iyi başladı. Hızlı hücumlarla rakibini bunalttı ve dakikalar 3’ü gösterirken 3 farklı üstünlüğü yakaladı. İlk yarının 3’te 1’lik kısmına girilirken skorboard 7-3 Kastamonu üstünlüğünü gösteriyordu. İlk yarının son on dakikasında Zağnos tek sayı üstünlüğünü yakaladı. (9-10) Bu dakikadan sonra Kastamonu Belediyesi GSK’nın öne geçmesine fırsat tanımayan konuk ekip ilk yarıyı 13-14 üstün kapattı. 

Maçın ikinci yarısında iki ekip de kontrollü oyunu elden bırakmadı. Zağnos kaçtı Kastamonu kovaladı. Hırslı mücadele tribünleri hareketlendirdi, Kastamonulu sporseverler takımlarına yoğun bir şekilde destek vermeye başladı. İkinci yarının son 11 dakikasına girilirken Kastamonu Belediyespor tekrar beraberliği yakaladı. (21-21) Bu dakikadan sonra her iki takım da gol yememek adına daha agresif bir savunma anlayışını sahaya yansıttı. Kastamonu Belediyespor son düzlüğe girilirken öne geçti. (23-22) Maçta heyecan arttı, iki takım hızlı hücumlardan eli boş dönmeye başladı. Bu üstünlüğü koruyamayan Kastamonu Belediyesi GSK, son 3 dakikaya girilirken geriye düştü. (23-24) Ard arda gelen goller sonrasında son 1 buçuk dakikada gol sesi çıkmadı. Maç 25-25 beraberlikle sona erdi.

Çok sayıda taraftarın izlediği maçta hakem ikilisi Serdar Özen ve Yunus Tokmak’a tepki yağdı. Kastamonu Belediyesi GSK’nün beraberliği yakaladığı ve üstünlüğü kovaladığı dakikalarda Belediyespor aleyhine düdük çaldığı düşünülen hakem ikilisi salondaki sporseverler tarafından sözlü tepki çekti.

Salon: Atatürk

Hakemler: Serdar Özen, Yunus Toprak

Kastamonu Belediyesi GSK: Semenchenko, Koznjak 7, Pavic 3, Yeliz Yılmaz 1, Seda Duru, Cisem Öztabak, Sinitsyna 2, Ülkü Çağlı, Carbune 3,  Kübra Tümer, Serpil İskenderoğlu 5, Fatmagül Sakızcan 4

Zağnosspor: Serpil Abdioğlu (Serpil Çapar), Hande Çifçi, Trifunovic 6, Seriç 8, Jale Kırdal 1, Gjorgievska 4, Kübra Özyılmaz, Corkovic, Kyriushyna 1, Betül Yılmaz 3, Horvat 2, Gülsün Sarıyel, Stevanoska, Açılay Yazıcı, Fatma Akgün

Devre: 13-14

İki dakika cezası alanlar: Yeliz Yılmaz, Sinitsyna  (Kastamonu Belediyespor), Trifunovic, Jale Kırdal (Zağnosspor)

 

 




Bakmadan Geçme