Taraftarlardan 110bin dolar yardım

PGE Vive Kielce adıyla VELUX EHF Final4’da harikalar yaratan, daha önce kupayı müzesine götüren Polonya ekibi ekonomik problem ile karşı karşıya kaldı.

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET – Covid 19 krizi sebebiyle ekonomik problemler yaşayan ve bazı oyuncular ile yol ayrımına gelen, temsilcimiz Doruk Pehlivan’ın formasını giydiği PGE Vive Kielce yardım kampanyası başlatmıştı.

18 yıldır isim sponsorluğu yapan VIVE grubu bu sezon isim sponsorluğundan çekileceğini açıklamıştı. Bunun sonucu olarak kulüp büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldı ve ismi PGE Kielce oldu. İşin ilginç tarafı VIVE grubunun sahibi şu an ki Kielce başkanı Bertus Servaas.

Krizin ortaya çıkması ve başkanın açıklamalarından sonra Kielce taraftarları fon toplamaya başladı. Bir kaç hafta sonra, taraftarlar etkileyici bir miktar olan 450 bin zlotiyi kulübe bağışladı, bu da 110 bin dolardan fazla bir katkı oluşturuyor.

Kielce başkanı Bertus Servaas, taraftarlara destekleri ve yardımları için teşekkür ettiği bir video mesajı yayınladı.
“Ben dünyanın en mutlu başkanıyım. Parayı bize aktaran herkese teşekkür ediyorum. Birlikte oynuyoruz ve bu en önemli şey. Birçok insan bana neden diye soruyor? Kulüp 50 yıldır var, 20 yıldır şirketim 18 yıl ünvan olarak sponsor oldu. Bence bu kulüp şehre, bölgeye ve tüm ülkeye o kadar çok şey verdi ki ortak bir sorumluluğumuz var. Sadece ben değil. Kulübün başarısı bizim ortak noktamız. Bu konuda birlikte çalıştık. Bu kulübü seviyorum ve bu spora bayılıyorum. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak istiyoruz ve bunu ancak birlikte başarabiliriz ” şeklinde bir konuşma yaptı.

Bakmadan Geçme