Tarihi bir yarı final günü

Eurosport – Dsmart Yorumcusu ve Socrates Dergisi Editörü Ozan Can Sülüm, VELUX EHF Final4'da ki tarihi günü yorumladı.

HENTBOLHABER.NET – OZAN CAN SÜLÜM -Hentbol Şampiyonlar Ligi’nde tarihi bi yarı final gününü geride bıraktık. Talant Duyshebayev’in Kielce’sini Petar Nenadiç’in olağanüstü oyunuyla geçen Veszprem adını finale yazdıran ilk ekip olurken, gelecek sezonki akıbeti Rus başkanı Sergiy Samsonenko’nun yatırımını çekeceğini açıklaması sonrası belirsizliğe düşen Vardar, hentbol tarihinin en büyük geri dönüşlerinden birini gerçekleştirerek finale giden ikinci takım oldu.

İlk yarı finalde favori bulmak gerçekten zordu. Özellikle Veszprem’in agresif 5-1 savunması ve Sterbik’in müthiş başlangıcı sonrası ibre Veszprem’den yanaydı. İlk yarı eşit sonlansa da, özellikle rotasyonu geniş Veszprem daha ağır basıyordu. İkinci yarıya da iyi başlayan Macarlar oldu. Özellikle maçın da mvp’si seçilen Nenadiç’in olağanüstü golleriyle hücumda rahatladı Veszprem. Ancak önce Sterbik’in sakatlığı, sonrasında sezonun en iyi savunmacısı Blagotinsek’in kırmızı kartıyla birlikte Nagy’un kenara gelmek zorunda kalması Kielce’nin yeniden maça ortak olmasını sağladı. Son 2 dakikaya girilirken maçın en iyilerinden Janc ve Alex’in yaptığı dikkatsiz top kaybı ilk finalistin Macar ekibi olduğunu bildiriyordu.

Haber

Diğer yarı finaliyse anlamak çok güç. Harika atmosfer, olağanüstü bir Barça ilk yarısı, farklı biten ve adeta bitmiş gibi görünen bir maç, ikinci yarıda korkunç bi hakem yönetimi, dev oyuncusu Kristopansla geri dönen Vardar ve ikinci yarıda 8 farka kadar  çıkan üstünlüğü çöpe atan Barça…

Olağanüstü bir kaos sonucu Vardar finalde. İkinci yarıda teknik ve taktikten çok Barça kaptanı Victor Tomas’ın maç önü söylediği sözler hatırlanmalı belki de; “Vardar başkanın yatırımı bitirme haberinden sonra çok iyi bir ateşleme yöntemi buldu kendisine. Olumsuzluktan besleniyorlar ve bu da onları tehlikeli yapıyor.” 

Haber

Tam da öyle oldu ve Vardar maç içinde de çok zor duruma düşmesine rağmen kaleci Dejan Miloslavjev ve Dainis Kristopans’la, taktik deha antrenör Garcia Parrondo’yla finale yürüdü.

İki genç İspanyol hoca, Nagy, Sterbik ve İliç gibi efsaneler, olağanüstü taraftar grupları ve Vardar’ın belki de son Şampiyonlar ligi maçı…
Tarihi bir final bizi bekliyor.

Bakmadan Geçme