Tecrübe gençliğe üstün geldi

Hentbol Kadınlar Süper Ligi 2.hafta erteleme maçında Yalıkavak Spor Kulübü, Yenimahalle Belediyespor’u konuk etti.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Kadınlar Süper Ligi 2.hafta erteleme maçında Yenimahalle Belediyespor, İzmir Büyükşehir Belediyespor galibiyetinden sonra güçlü ekip Yalıkavak Spor Kulübü’ne konuk oldu.

Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma ev sahibi ekibin 34-27 üstünlüğü ile tamamlandı.

Yalıkavak ile Yenimahalle maçı ligin üst sıralarını şekillendirecek olan bir maçtı. Ev sahibi Yalıkavak 26 yaş ortalaması misafir takım ise Yenimahalle 20.5 yaş ortalamasındaydı. Ev sahibinin 6 yaş ortalaması maç sonucuna etki edecek miydi? Yoksa misafirin gençliği skoru lehlerine çevirecek miydi?

Ligde atılan gol ortalaması 28.4 , yenilen gol ortalaması 28.3 gol iken iki takımın da ortalamaları bu iki parametrede olumlu alanda yer almakta hatta Yenimahalle’nin rakibine oranla +3 gollük bir avantajı göze çarpmaktaydı.

2 dk cezalarında ise Yalıkavak rakibine göre %5 daha fazla eksik oynamaktaydı.

Hızlı hücumlara bakıldığında Yenimahalle gençliğini kullanmakta, takımın skor yükünü taşıyanlarda hızlı hücum ağırlıklı oyunculardı.

7 metre kazanımı da verimli kullanım yüzdesi de Yalıkavak yanındaydı.

Bu istatistikle çıkılan karşılaşmada ilk yarının ilk çeyreği başa baş bir mücadele ile geçti. Yenimahalle gençlik kozu ile maçı, hızlı oyun ve hızlı hücum ile zorlarken Yalıkavak oyunun içindeki tecrübeler ile oyunun insiyatifini ele geçirip tempo ayarını kendi yapmak istemekteydi. İkinci çeyrekteki bire bir atışlarda Yalıkavak’ın büyük tecrübesi Sevilay kurtarışları ile hücumda takım arkadaşlarına bu isteği gerçekleştirme imkanı sağladı. Maç boyunca Sevilay karşı takım şutlarını maç öncesinde çok iyi analiz ettiğini maçtaki kurtarışlarıyla defalarca gösterdi. Bunun sonucu olarak ilk yarı 16-13 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile geçildi.

Yenimahalle’nin hızlı hücumcusu Ceylan koridorundaki aynı özelliklere sahip Nurşah ile güzel bir düelloya girdi. Yenimahalle’nin sağ oyun kurucu pozisyonunda Beyza Karaçam’ın hücumda gününde olmayışı ve Kıvanç Özcan’ın takımını 6:0 savunmadan ilk çeyrekte vazgeçirip 5:1 savunmaya geçmesi, oyun kurucuları yüksekte karşılaması anlayışı ile bir savunma yapması, uzak atışlarda yetersiz kalan Yenimahalle’yi çizgiye yönlendirdi. Kaldı ki maç boyunca kazandığı 10 tane 7 metre bunun göstergesiydi.

Ancak Yalıkavak’ın rakibin hızlı hücum yollarını kapatması, uzak atışlardaki başarı oranı ve hızlı hücum başarıları üst üste eklenince skor avantajını ele geçirmesini sağladı. Bu durumda  oyun temposunu hakimiyetini eline almasına yetti. Kısaca tecrübe gençliğe 34-27 üstün geldi.

 

Bakmadan Geçme