“Tedbir amaçlı tüm idmanlarımızı durdurduk”

Erkekler Süper Ligi ekibi Ümitköy Anadolu İHL Başkent Akademi’de pandemi krizi yaşanıyor.

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Ümitköy Anadolu İHL Başkent Akademi, korona virüsün etkilediği takımlar arasında yerini aldı. Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs, Ümitköy’den de 5 sporcuda görüldü. Bunun üzerine kulüp tedbir amaçlı tüm idmanlarını durdurdu, takım olarak karantinaya girdi. Hafta sonu oynadıkları Beşiktaş maçı öncesinde kovid-19 testlerinin negatif çıktığını aktaran Ümitköy Antrenörü Orhan İlerisoy, test sonuçlarında pozitif vakaların görülmesinin ardından Beşiktaş camiasını da aradıklarını söyledi.

“5 KİŞİNİN TESTİ POZİTİF”
Ümitköy Antrenörü Orhan İlerisoy’un açıklamaları şu şekilde: “Beşiktaş maçına çıkmadan önce perşembe günü tam kan testiyle korona testi yaptırdık, raporlarımız da var zaten cumartesi günü de gözlemciye verdik; herhangi bir sıkıntımız yoktu takım olarak da gayet iyiydik, hiçbir oyuncumuzda sıkıntı yoktu. Pazartesi günü ‘boğazım ağrıyor’ diyen sporcularımız vardı, onları da antrenmana almadık. Salı günü de kalecimiz Ömer Mete şüphelendiğini söyleyerek test yaptırmaya gitti. Onda pozitif çıkınca, yakın temasta olduğu arkadaşlarına da test yaptırttık. Şu ana kadar 5 kişinin virüs testi pozitif çıktı.”

“TEDBİR AMAÇLI TÜM ANTRENMANLARIMIZI DURDURDUK”
İlerisoy: “Üst üste iki test yaptırdık. 5 oyuncumuzun sürüntü testi pozitif çıktı. Tedbir amaçlı tüm antrenmanlarımızı durdurduk, sporcularımıza evden çıkmayı uyarısında bulunarak karantinaya aldık. Nilüfer ile maçımız vardı, yapacak bir şey yok, ayın 10’una kadar karantinadayız. Federasyona yazı yazacağız, o günkü maçın iptalini talep edeceğiz.”

“OYUNCULARIMIZIN DURUMLARI İYİ”
İlerisoy: “Oyuncularımızın genel durumları iyi. Boğaz ağrısının dışında hiçbir sıkıntıları yok. Biz de temaslıyız, kendimizi karantinaya almak zorunda kaldık. Çok zor bir süreç. Hafta sonu Beşiktaş ile oynadığımız için hemen Beşiktaş’ın antrenörünü de aradım, bilgi verdim. Rakibi de, salonda bulunan herkesi de riske atmış oluyoruz.”

İlerisoy, son olarak test ücretlerine de değinerek: “Korona testlerinin ücretleri bütün takımları yoracak gibi. Maç başı ortalama 5 bin lira para veriyoruz. Zorunlu olarak da yaptırıyoruz.”

Bakmadan Geçme