Tekin: “Birbirimizin ismini öğrenemeden maça çıktık”

Antalya Anadolu Spor Kulübü, Üsküdar Belediyespor’a mağlup olmasının ardından ligin 2. haftasında Antalya Konyaaltı Belediyespor ile karşılaşacak.

ÖZGE UĞULU / HENTBOLHABER.NET – Süper Lig’in 1. haftasında Antalya Anadolu Spor Kulübü ve Üsküdar Belediyespor arasında oynanan maçın galibi Üsküdar Belediyespor olmuştu. Mağlubiyeti değerlendiren Antalya Anadolu Spor Kulübü Başantrenörü Ali İhsan Tekin yeterli antrenman yapamadan maça çıkmak zorunda kaldıklarını ve Süper Lig’in ilk maçında bir takım çalışması ortaya koyamadıklarını kaydetti. Tekin: “2 hafta önce gelmiş olan oyuncular ve yeni kurulmuş bir takım. Toplamda 11 pozisyon, 5 salon antrenmanı yaptık. 6. salon antrenmanımız ise maç oldu. Hem yabancı transferlerimizi maça yetiştiremedik hem de antrenman anlamında yetersiz kaldık. Birbirimizin ismini öğrenemeden maça çıkıp Üsküdar’a karşı mücadele vermek zorunda kaldık. Maç bizim için 9 dakika 17 saniyeydi. Sonrasında pozisyon anlamında hiçbir şekilde yetemedik. Sahada sadece Üsküdar’a karşı hentbol oynamayı bilen 7 insan vardı fakat takım yoktu. Bu da skora yansıdı ve 18 sayılık bir fark oluştu. Bu haftayı dolu dolu geçirerek hazırlanmaya çalışıyoruz. Bu haftaya yetiştirebilirsek yabancı oyuncularımızı yetiştirmeye çalışacağız ama yetiştiremezsek yine iyi oynayamayacağız” dedi. 

Takımın 3 oyuncusunun milli takım kampında olduğunu ve eksik oyuncu nedeniyle maçı erteleme talebinde bulunacaklarını aktaran Tekin: “Transfer ettiklerimizden 3 oyuncu şu an milli takım kampında. Eğer oyuncuların lisansını çıkartabilirsek federasyona ertelemek yazısı yazacağız ve mümkün olursa maçı erteleteceğiz. Oyuncularım şu an Ürdün’de ve İran Federasyonu’nun online bir sistemi yok. Bunun verdiği bir gecikme var ve bu gecikmeden dolayı işlerimiz sekteye uğradı. Yarın akşama kadar lisanlarını elimize alabilirsek yarın akşam ya da cuma günü maçı ertelemek için acil bir dilekçe yazısı verilecek. Bu da yönetime kalmış bir mesele fakat 2 ya da daha fazla oyuncu milli bir maça çağırılırsa o maç ertelenir. Eğer mümkün olmazsa elimizdeki oyuncularla maça çıkacağız” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme