Tekrar Tekrar TEŞEKKÜRLER!

Fotoğraf: Ekrem Özsoy
Yazarımız Günal Ensari, Kadınlar Süper Lig yarı final serisinin en önemli maçlarından biri olan Yenimahalle Belediyesi SK ile Ardeşen GSK maçını izledi ve sizler için kaleme aldı.

Tekrar Tekrar TEŞEKKÜRLER!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sevgili hentbol severler, dün THF Spor Salonunda oynanan Yenimahalle Belediyesi SK ile Ardeşen GSK arasında oynanan Yarı Final 4. Maçını seyretmeyenler için büyük kalite içeren, çok zevkli bir maçı kaçırdıklarını söyleyebilirim.

Maça bir saat kala seyirciler salona geldi. Salonun önünde Ardeşenli seyircilerin tulum eşliğinde verdikleri konser ve eğlence görülmeye değerdi. 

Maçın başlamasına 40 dakika kala kapıların açılması ile seyirciler salona alındı. Maçın başlaması ile her iki takımın seyirci desteği coşkuyla başladı.

İyi başlayan taraf  Ardeşen oldu ve maçın başında 4-1 öne geçti. Ardından Yenimahallenin molası gecikmedi. Mola sonrası da Ardeşenin 2-3 farklı galibiyeti ilk yarının 21. Dakikasına kadar devam etti.

Yenimahalle kalesinde Anna ayakta kalan ve  takımına desteği vererek farkın açılmasını önleyen konumdaydı. Maçta sergilenen hentbol tribünde yer alan tüm seyircileri memnun eden düzeydeydi. Bu dakikadan itibaren başa baş geçen mücadelede ilk yarı 13-13 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarı başlarken her iki takım da ilk saniyeden son saniyeye kadar iyi bir mücadele örneği sergiledi. Skorda genelde denge vardı. Ardeşen’de skoru Tamara, Tanja ve Nataşa sırtlarken, Yenimahallede birinci yarıda skora katkısı olmayan Olga ve Lenche’nin yanı sıra Kateryna da biraz daha iyi oynayınca, Yeliz Özel’in oyuna ağırlığını koymasıyla hentbolda biri diğerinden güzel, enfes gollerle kıyasıya mücadele son dakikaya kadar sürdü. Enteresan olanı da son dakikalardı. Nefesleri kesen son 3 dakikayı seyirciler ayakta izledi.

Maçın 27. dakikasında Ardeşen 28-26 önde iken banktan gelen itiraz 2 dakika ile cezalandırılınca, Ardeşen maçın son bölümüne 5 kişi ile devam etmek zorunda kaldı. Dakikalar 28:30 u gösterirken Yenimahalle’nin bir gol bulmasıyla skor 28-27 oldu. Ardeşenin hücumdan boş dönmesiyle Yenimahalle’nin hücumunda dakikalar 28:45 i gösterirken kazandığı 7 metreyi Olga gole çevirince skor 28-28 oldu. 

29. Dakikanın başından 29:49 a kadar hücumda kalan Ardeşen gol bulamadı. Ardeşen maçın bitimine 11 saniye kala hücuma serbest atışla başlarken Olha’nın elinden düşen top ayağına çarpınca, hakemin kararıyla hücum sırası rakip takıma geçti. Yenimahalle topu kazandı ve hızlı hücumu başlattı. Dakikalar 29:56 yı gösterirken hızlı hücumda Yeliz Özel’i durdurmaya çalışan Tanja 2 dakika alarak oyun dışı kaldı. Son 4 Saniyede iyi organize olan ve serbest atışla başlayan Yenimahalle’de Yeliz Özel sol oyun kurucu pozisyonundan topu tek pasla boşta bekleyen  sağ kanat Kateryna ‘ya aktardı. Skorbord 29:59 u gösterirken Kateryna’nın kritik atışı gol oldu ve maç 29-28 Yenimahalle’nin galibiyeti ile sonuçlandı. Böylece 4. Maç sonrası galibiyetler 2-2 eşitlendi. Buna göre de final oynayacak takımın belirlenmesi Ardeşen’in sahasında oynanacak 5. ve son maça kaldı.

Bugün oynan maçta sergilenen o güzelim hentbol için sahada yer alan tüm aktörlere tekrar tekrar teşekkürler…


//

Bakmadan Geçme