Temcit Pilavı Yabancılar Sorunu

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, hafta sonu Ankara’da oynanan lig müsabakalarını kaleme aldı.

Temcit Pilavı Yabancılar Sorunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taa, yıllar önceye dayanır benim “Yabancı Allerjim” Bir türlü kabullenemedim yabancıların bizim çocuklarımızın yerini almalarını. 

Takımlarımızı yabancılarla doldurduğumuzda Milli takımlarımıza ihanet ettiğimizin farkına varmıyoruz.

Bir zamanlar Azerbaycan’dan, Bulgaristan’dan falan getirilen kadın hentbolcular yüzünü dahi görmedikleri bir Türk’le evlendirilir, yurttaş yapılırdı. 

Şimdilerde artık o tür manevralara gerek kalmadı, kulüpler bastırıyorlar parayı, alıyorlar yabancı oyuncuyu, oynatıyorlar. Ne kısıtlama var, ne bir şey.

5 Şubat 2017 Pazar günü yani Türkiye Hentbol Federasyonu’nun 41. yaş gününden bir gün sonra Ankara’da iki maç oynandı. Dört takım sahaya çıktı: Maliye Piyango, MYK Hentbol, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ve Yozgat Bozokspor.

Maliye Piyango’nun 15 oyuncusu da Türk. Rakibi MYK Hentbol’un16 oyuncusundan 11 tanesi yabancı, kadroda topu topu 5 tane Türk oyuncu var.

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un 16 hentbolcusundan 4’ü yabancı geri kalanı Türk; Yozgat Bozokspor’da oran 14’de 4.

Asıl trajikomik durum Maliye Piyango-MYK Hentbol maçında yaşandı. Maliye Piyango’ kalede Coşkun, iki Mert, sakatlığı geçen Doruk, Halil İbrahim, Ali Rıza ve Burak ilk yedisiyle oyuna başladı. MYK Hentbol’un ilk yedisi ise şöyleydi: Kalede Adrian, Lekso, İvan, Maksim, Ucha, Boban, Nikita! Nasıl buldunuz? Avrupa Kupası maçı mı izliyoruz, Türkiye ligi mi belli değil.

Pek gerekli değil ama maçlardan da söz etmeden olmaz. Önce Maliye Piyango-MYK Hentbol maçı: Cezalı Alp Eren’den yoksun çıktı maça Piyango. Ama, sakatlığı geçen Doruk ile Halil İbrahim golleriyle takımı sürükledi. Önde götürdüğü ilk yarıyı 13:11 üstün kapattı Maliye Piyango. Ne olduysa ikinci yarının başında oldu. 13’üncü dakikada skor 19-13 olmuştu. Yani Maliye Piyango 13 dakika hiç gol atamamış, 8 gol yemişti. Kala sürede pek değişen bir şey olmadı ve MYK Hentbol maçı 30:24 kazandı.

İkinci maç çok zevkli, çok çekişmeli geçti. İlk yarı Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor kaçtı, Bozokspor kovaladı ama yakalayamadı. İlk yarının son düdüğü çaldığın da 15:14 Ankaraspor’un üstünlüğü vardı.

İkinci yarının ilk 20 dakikasında yine Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un üstünlüğü vardı. Yozgat ekibi 20’inci dakikada rakibini yakaladı: 22-22 ve bir dakika sonra öne geçti: 22:23. Pavlo ve Alican durumu 24-23 yaptı, Çağrı’nın golü 24:24 eşitliği sağladı. Durmuş  Büyükşehir Belediyesi’ni 25:24 öne geçirdi ama Recep, Cavit ve Çağrı skoru belirledi: Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor: 25, Yozgat Bozokspor: 27

Günün geneline bakarsak sanki iki maç değil de otuzar dakikalık 4 maç izlemiş gibiyim.

Ve bir hentbol izleyicisi olarak dört takıma da teşekkür etmem gerek. Bana ve salondaki az sayıda seyirciye çok heyecanlı, çok zevkli 120 dakika izlettikleri için.




Bakmadan Geçme