Teşekkürler İzmir…

Fotoğraf: Facebook / Hentbolun Yıldızları ve Duayenleri Grubu Yazarımız Günal Ensari, İzmir’de hafta sonu düzenlenen Hentbolun Yıldızları ve Duayenleri Organizasyonu’nu kaleme aldı.

Teşekkürler İzmir…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aylar önce dostum sevgili Rıfat Pala tarafından aranarak aldığım davetiyeden sonra 21 Mayıs 2016 tarihini, İzmir’de yapılacak Hentbolun Yıldızları ve Duayenleri  İzmir 2016 organizasyonu için programıma almıştım.

21 Mayıs 2016 Cumartesi günü fuar alanı içinde hemen spor salonunun yanında yer alan ve buluşma noktası olan Dağ Kafe’ye doğru yürüdüğümde uzaktan hentbol ile ilgili dostlarımı görmeye başladım. Yaklaştıkça bir birimizi uzun süredir görmediğimiz arkadaşlarımla karşılaştık. Antrenör, sporcu, hakem , idareci hepsiyle hasretle kucaklaştık, sarıldık, her biri ile ayrı ayrı selamlaşarak sohbet etmeye başladık. İzmir’de yapılan bu organizasyona Türkiye genelinde Hentbol Ailesinden beklediğimin üstünde bir katılım vardı. Bu da İzmir’deki organizasyonun ne denli başarılı olduğunun göstergesiydi.

Haber

Büyütmek için tıklayınız…

Kafe’ye doğru yaklaşacaktım, ancak yoğun dostluk ortamı ilerlememi engelledi. Her fırsatta bir başka dostumla selamlaştık, kucaklaştık, ayaküstü sohbetler ettik. Birçok arkadaşım o anları video veya resim çekerek ölümsüzleştirmeye çalıştı.

Kafe’deki ikramlar için birkaç kez davet edildiysem de peki dedim, ancak bu hoş ortamdan kopup arkadaşlarımı bırakıp oraya doğru ilerleyemedim. Ne bir şey yedim ne de içtim. İhtiyacım da olmadı. Çünkü uzun süredir görüşemediğimiz dostlarımla ayaküstü o samimi sohbet, yiyecek ve içecek için olan tüm ihtiyacımı da gideriyordu. Benim için bu kadar keyif vericiydi o ortam.

Hafif çiseleyen yağmurun altında salona doğru ilerledim. Adım başı gruplarla karşılaştım. Her grubun ayrı bir telaşı vardı. Formaları dağıtılırken her bir oyuncu gözümde yeni bir milli maça çıkacak genç oyuncuların heyecanını yansıttı.  Sevinçle formalarını üstlerinde tutarak küçük veya büyük olacağı konusundaki endişelerini gördüm. Tabii bir kısmına formalar yılların birikimiyle göbeklendikleri için küçük geliyordu. Hiç birinin üzerinde formanın bol durduğuna şahit olmadım:) Dikkat!!! Kadınlar hariç:)

Dökülmüş veya ağarmış saçları, büyümüş göbeklerine rağmen sahaya çıkışlarındaki düzen ve seremoni çok hoştu. Maçın başlaması ile kendilerini gösterme çabaları zaman zaman ciddi boyutlara ulaştı. Maç esnasında topu kaybettiklerinde, yerde yuvarlanan topu alamayışlarında, kaleci ile karşı karşıya kaldıklarında gol atamayışlarında hep eski Federasyon Başkanımız rahmetli Şeref Tunca aklıma geldi ve yanımda olan arkadaşlarımla da paylaştım. Bu gibi durumları Şeref Tunca kendine has tarzı ile espirili bir şekilde  “ İTİKAT VAR, TAKAT YOK” diye tarif ederdi. Demek ki zaman bizlerden neler almış götürmüş farkında oluyorduk.

Ancak espiriyi bir kenara bıraktığımızda, kadınlı erkekli hemen hemen hepsi hala oynadıkları  güzel hentbolla tribünlerde bizi zaman zaman ayağa kaldırıp coşturdular. Bunun yanında hala dipdiri ayakta duran hentboldan çok güzel estantaneler sergileyenler de yok değildi.

Haber

Yıllar sonra keşfettiğim Bülent Uygur’un, Hüseyin Güzey ve Hikmet Vurgun ile yıllar süren sorununu da bu organizasyon sayesinde çözdüğümüzü vurgulamadan geçmek istemedim ?

Beraber olduğumuz arkadaşları, antrenörlüğünü yaptığım sporcuları sahada maç esnasında izlerken, yıllar öncesine ait hatıralar film şeridi gibi gözümün önünde canlanıverdi ve bir daha Sevgili Yaşar Sevim hocamı yad ederek ona rahmet diledim.

Maçlar o kadar keyifliydi ki, o güzel anları kaçırmamak için tribündeki yerimi hiç terk etmedim. İlk maçtan son maça kadar hepsini büyük bir keyifle izledim. Maçların bir bölümünde fotoğraf, bir bölümde de video çekerek hemen sıcağı sıcağına sosyal medyada paylaştım. Benim için olduğu gibi umarım tüm hentbol ailesi için İzmir çok güzel unutulmayacak bir anı oldu.

Bu güzel Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta sevgili Rıfat Pala, Semra Lübiç, Dilek Akbuğday, Taner Çetindere, Hıdır Böyük, Nevzat Şimdi, Bülent Uygur, Cengiz Felah, Ergün Baykal, Muhsin Şentürk, Hurşit Davaslıgil, Fırat Beyde, Selahattin Beşerler ve Zafer Şengeldi’ye hem çok sıcak misafirperverlikleri, hem de o kadar dostu bir araya getirdikleri için çok çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. İyi ki hentbolu seçmişsiniz. İyi ki sizi tanımışım…




Bakmadan Geçme