“THF Altyapı Gelişim Projesi” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Hentbol Federasyonunun okullar öğretmenler ve antrenörlerle birlikte hayata geçireceği “THF Altyapı Gelişim Projesi” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Türk Hentbolunun geleceğinin yapılanması için altyapılarda çalışmalarını sürdüren Hentbol Federasyonu, hazırlanan yeni bir projeyi hayata geçirdi. Geçtiğimiz yıllarda il karmaları projesiyle Türkiye çapında birçok sporcuyu hentbola kazandıran Hentbol Federasyonu, “THF Altyapı Gelişim Projesi” ile okullarda hentbolun yaygınlaşmasını sağlamak istiyor. Bu nedenle pilot bölge olarak Ankara, İstanbul ve İzmir belirlenirken, ilk olarak Ankara’da projeye katılacak okulların antrenör ve öğretmenlerini bilgilendirme toplantısı THF Spor Salonu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Antrenör ve öğretmenler Milli Takımlar Sorumlusu ve A Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Öztürk ile bir araya gelirken, toplantının açılışında konuşan Genel Sekreter Mutlu Kadıoğlu, toplantıya katılan öğretmen ve antrenörlere teşekkür ederken, bu projenin Türk Hentbolu için önemine değindi. Hedeflerinin hentbolun okullarda da yaygınlaşarak geleceğin hentbolcularının yetişmesi olduğunu vurgulayan Kadıoğlu, okullar ve öğretmenlerle birlikte iyi bir yapılanma olacağını söyledi.

Haber

Milli Takımlar Sorumlusu ve A Erkek Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Öztürk de proje ile ilgili bir sunum gerçekleştirirken, bu projeye gönül veren herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. 2014 yılı içerisinde altyapılarda birçok kampın yapıldığını kaydeden Öztürk, bu kamplarda misafir antrenörlerin de katılımının sağlanarak, Milli Takım antrenörlerinin bilgi birikimlerinin antrenörlere aktarıldığını kaydetti. Hentbolun yeniden hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Öztürk, bu projeye katılacak öğretmenler ve okullara da Federasyonun gereken desteği sağlayacağını kaydetti.

Öztürk, toplantıya katılan öğretmenlerin de sorularını cevaplarken, toplantıda hazır bulunan Çankaya Gençlik Merkezi müdürü Cengiz Özenci de projeye destek verdiklerini söyledi.

Gençlik Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezleri de proje kapsamında yer alırken, Ankara’da başlayacak proje ileri ki dönemlerde de diğer illerde de gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme