• Haberler
  • THF
  • THF Başkanı Uğur Kılıç, Sports TV'ye Konuk Oldu

THF Başkanı Uğur Kılıç, Sports TV'ye Konuk Oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç, Sports TV'de Stüdyo Hentbol programına konuk oldu. Uğur Kılıç burada yaptığı konuşmada, Eylül ayında gerçekleştirilecek Türkiye Hentbol Federasyonu seçimlerine aday olduklarını belirterek 'Çok önemli bir 3 yıl geçirdik ama 2028 yılında bambaşka bir hentbol gelecek. O süreci hep beraber yaşayacağız' dedi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Sports TV’de Stüdyo Hentbol programına konuk oldu.

Eylül ayında gerçekleşecek Türkiye Hentbol Federasyonu seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıklayan Uğur Kılıç, 3 yıllık görev sürecinde yaptıkları çalışmaları aktardı. Kılıç, gelecek dönem hedeflerinden de bahsetti ve ‘Olimpiyat’ hedefine vurgu yaptı.

‘Hedefimiz 2028 Los Angeles Olimpiyatları’

THF Başkanı Uğur Kılıç, Sports TV'ye Konuk Oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu Uğur Kılıç’ın Stüdyo Hentbol’da yaptığı açıklamalar şu şekilde: “Dünyanın en güçlü takımları Olimpiyatlarda kendilerini gösteriyorlar. Müthiş bir seyirci ilgisi var. Tabii takip ederken de kendi hayallerimizi kendi hedeflerimizi de düşünüyoruz, planlıyoruz. Arkadaşlarımızla bunun sohbetini ediyoruz. Hedefimiz özellikle yeni dönemde en büyük hedefimiz 2028 Los Angeles Olimpiyatları olacak. 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda Kadın Milli Takımımızla var olmak için tüm planlama ve projemizi yaptık. Bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bunun üzerine de bence hazır bir ortam var.”

‘Başarabilecek Güçteyiz’

THF Başkanı Uğur Kılıç, Sports TV'ye Konuk Oldu

THF Başkanı Uğur Kılıç: “İlk defa belki de Türkiye'de hentbol-Olimpiyat konuşabilir hale geldi. 2024 Avrupa Şampiyonası’na ilk defa katılıyor olmamız, 2025 Dünya Şampiyonası’na katılma şansımızı da yükseltiyor. 2026 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor olmamız da hem üst üste 2 veya 3 uluslararası organizasyonda yer alma tecrübesi hem ev sahipliği tecrübesiyle 2027 Dünya Şampiyonası’nda yer almamızı kuvvetlendirecek, Olimpiyat kotası da biliyorsunuz özellikle eleme kotası hem 2026 Avrupa Şampiyonası sıralamasından hem de 2027 Dünya Şampiyonu sıralamasından alıyor ve Olimpiyatlarda ev sahibine göre değişmekle birlikte yaklaşık 8 veya 9 Avrupa takımı yer alıyor. İşte kadınlarda en büyük hedefimiz Olimpiyat kotası alma mücadelelerinin içerisinde var olup bu kotayı alıp 2028'de tarihte ilk defa Türk bayrağını hentbolla birlikte Los Angeles'ta dalgalandırmak olacak. Bunu başarabilecek güçteyiz, bunu başarabilecek altyapıya sahibiz.”

‘Hentbola İlgi Her Geçen Gün Büyüyor’

THF Başkanı Uğur Kılıç, Sports TV'ye Konuk Oldu

Kılıç: “Hentbolumuzun en büyük eksikliği sponsorluk tarafımız çok zayıftı. Medya ilişkilerimiz de zayıftı. Bütün bu ilişki tarafını iletişim tarafını güçlendirmek üzere zaten İstanbul'da Kurumsal İletişim Departmanı’nı kurduk. Bu departmanda sponsorluklarla ilgilenen medya ilişkileriyle ilgilenen profesyoneller çalıştırmaya başladık. Çok iyi sunumlarla hentbolu çok doğru anlatarak günümüzde şu an 11 tane sponsorumuz var. Sponsorlarımız bize gerek imaj gerek bilinirlik gerek de maddi olarak çok büyük katkıları var. Biz Tabii bu aldığımız katkıları direkt altyapılara sporcularla ve özellikle altyapı milli takımlarının imkanlarını geliştirmeye yönelik kullandık. Orada yapmış olduğumuz tüm çalışmaların sonucunda şunu görüyoruz: Kasım 2021'de başkan oldum. Sporcu sayımız 7 bin 600’dü. Şimdi vereceğim rakam çok dikkat çekici bir rakam, hentbol açısından bugün itibariyle sporcu sayımız 23 bin 664. Türk hentbol tarihi hiç bu kadar sporcu sayısını görmedi. Kulüplerdeki lisans sporcu sayısından bahsediyorum. Şimdi bu işte olan ilginin, kaynakların paylaşımının, sponsorlardan elde ettiğimiz gelirlerin veya materyallerin paylaşımının hentbol bilinirliğinin şu an hentbol işte Sports TV'de yayınlanıyor, TRT Spor Yıldız’da ligimiz yayınlanıyor, Bein Sports'ta Fransa ligi yayınlanıyor. Bakın şu an Eurosport’da Olimpiyatlar yayınlanıyor, TRT'de yine yayınlanıyor. Her geçen gün hitap ettiğimiz medya kanalları artarak büyüyor, ilgi büyüyor. Çünkü bununla birlikte hentbolu çalıştıran yine o emektar hocalarımızın enerjisi de büyüyor.”

‘En Büyük Hedefimiz Kulüplerimizin Güçlenmesi Olacak’

THF Başkanı Uğur Kılıç, Sports TV'ye Konuk Oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu Uğur Kılıç: “İkinci dönemde en büyük hedefimiz var olan kulüplerimizin güçlenmesi olacak. O kulüplerimizi güçlendirmek için, özellikle altyapı kulüplerimiz güçlendirmek için çalışmalar yapacağız. Kaynaklarımızı Milli takımlarımızı belli bir seviyeye getirdik. Bu sefer altyapı kulüplerimizi daha doğru ortamlarda çalışır hale getireceğiz. Gerek eğitim olarak gerek malzeme olarak gerek katkı olarak onlara destek olacağız. Onların altyapılarda daha iyi sporcular, daha iyi imkanlarla sporcular yetiştirmelerini sağlayacağız. Sponsorluğun bir branşa katkısı büyük, imaj olarak da büyük. Biz de hep ulusalda büyük ve uluslararası büyük firmalarla işbirlikleri yaptık. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Paydaşlar her zaman çok önemli. Avrupa Hentbol Federasyonu da büyük bir paydaşımız, Spor Bakanlığımız en büyük paylaşımız, Uluslararası Hentbol Federasyonu yani Dünya Hentbol Federasyonu bir diğer paydaşımız. Sürekli projeler yapıyoruz.”

İkinci 4 Yıllık Planda Camia Kulüpleri Hedefi

THF Başkanı Uğur Kılıç, Sports TV'ye Konuk Oldu

Kılıç: “Hentbol çok rekabetçi bir spor ve saha içerisinde ortaya koyulan rekabet mücadele insanların çok hoşuna gidiyor. Ben bazen teknik konuşmalarda hentbol inanılmaz değerli bir ürün diye konuşurum çünkü gerçekten doğru ortamda, doğru platformda seyri müthiş keyif veren bir spor. Şimdi biz de o büyük camia kulüplerimizin rekabeti ile sporu sevdik. Aslında bu rekabetin hentbol sahalarına taşınması ikinci 4 yıllık planımızda en büyük hedeflerimizden biri. Kulüpleşme tarafını bugüne kadar belediye kulüplerimiz bizi çok destekledi, desteklemeye de her zaman devam edecek, hentbolun içerisinde her zaman yer alacaklar ama Süper Lig'de biz camia kulüplerimizin özellikle Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi bütün camia kulüplerimizin, kamu kurum kulüplerimizin ve özel kurumlarımızın kulüplerinin yer almasını istiyoruz. Bir karışım, bir güçlü bir lig olmasını istiyoruz. Çünkü kulüplerle varız biz.”

‘Camia Kulüplerine Hentbol Sunumları Yapılıyor’

Uğur Kılıç: “Sporcuları o kulüplerimiz yetiştiriyor. O kulüplerimiz sayesinde sporcular milli takımlara geliyor sonra milli takımlarla başka seviye sporcular haline geliyor. Burada bizim en büyük eksikliğimiz ve en büyük talebimiz bu büyük takımlar dediğimiz camia takımları dediğimiz milyonları etkileyen takımların hentbol branşlarını açması. Bu yönde benim ilk gün itibariyle söylediğim bir konu var: Biz hentbol iklimini öyle pozitif bir hale getireceğiz ki bu kulüplerimizi davet ettiğimizde hentbolun içerisinde yer alacaklar. Bununla ilgili girişimlerimiz var, görüşmelerimiz var, temaslarımız var. Trabzonspor başkanımızla iki kere görüştük, Galatasaray'la kulübümüzde görüştük, Fenerbahçe kulübümüzde temaslarımız devam ediyor. Şimdi onlara sunumlarımız var. Neden hentbol açmalılar? Nasıl kulüplerine katkı sağlayacak, Avrupa'da neler yapabilirize kadar çok detaylı bir çalışma yaptık. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki süreçte onlarla paylaşacağız ve ilerleyen sezonlarda bu güzide kulüplerimizin hentbolun içerisinde yer almasını sağlayacağız.”

‘Güçlü Bir Aileyiz Daha Güçleneceğiz’

THF Başkanı Uğur Kılıç: “Biz bütün paydaşlarıyla güçlü bir aileyiz, daha da güçleneceğiz. Çok önemli bir 3 yıl geçirdik ama 2028 yılında bambaşka bir hentbol gelecek. O süreci hep beraber yaşayacağız. Hentbolcular morallerini her zaman yüksek tutsunlar. Hedeflerini her zaman Olimpiyat olarak belirlemeliler.” 

‘Vizyon 2028 Hedefiyle Adayız’

THF Başkanı Uğur Kılıç, Sports TV'ye Konuk Oldu

Kılıç son olarak: “3 yıllık bir görev sürecimizin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Yakında Önümüzdeki dönem 27 Eylül'de Hentbol Federasyonu seçimleri var. Ben, yönetim kurulumuz, tüm kurullarımızla birlikte önümüzdeki dönemde ilk gün olduğu gibi Vizyon 2028 hedefiyle önümüzdeki seçimlerde aday olarak seçimlere gireceğiz. Tek bir amacımız var: Nihai saha içi amacımız bayrağımızı Olimpiyatlarda hentbol adıyla dalgalandırabilmek. Bu aslında majör vizyon. Bizim diğer bütün alanlarda yapmamız gereken konuları bize gösteren bir hedef. O yüzden en büyük hedefimiz Olimpiyat olacak. Bu Olimpiyat için de çalışacağız. Milli takımımızı Olimpiyatlara taşıyacağımız, popülaritenin yüksek olduğu, takibin yüksek olduğu, yayının fazla olduğu, medyada daha fazla yer aldığımız, sponsor sayımızı da bugün 11 sponsorumuz var iki kat yukarıya çıkartabileceğimiz ve bu imkanlarımızı kulüplerimiz de paylaşacağımız kulüplerimizin yeni sporcular yetiştireceği bir dönem olacak.”

Yorumlar 1
İlker 12 Ağustos 2024 15:33

Başkan ilk önce Sen geçen seçimden önce ne konuştun. Seçimden sonra ne konuştun. Ne kararlar aldın?

Bakmadan Geçme