THF'den forma açıklaması

Kadın A Milli takımımızın başarılı oyuncusu Beyza Karaçam'ın İzlanda maçına forma numarası bantlanmış formayla çıkması üzerine Türkiye Hentbol Federasyonu Kurumsal İletişim Departmanı'ndan açıklama yapıldı.


2022 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası Elemeleri 6. Grup’ta mücadele eden A Milli Kadın Hentbol Takımımız, gruptaki dördüncü maçında İzlanda ile deplasmanda karşılaştı.

Kadın A Milli takımımızın başarılı oyuncusu Beyza Karaçam, bu maça forma numarası bantlanmış bir formayla çıktı. Eleştirilere neden olan konuyla ilgili yaptığımız girişimler neticesinde Türkiye Hentbol Federasyonu Kurumsal İletişim Direktörlüğü’nden açıklama yapıldı.

“11 OYUNCUMUZUN VALİZLERİ İZLANDA’YA ULAŞMAMIŞTIR”

Açıklama şu şekilde: “Kadın A Milli Takımımızın Pazar günü İzlanda ile yaptığı karşılaşma öncesinde 11 oyuncumuzun valizleri İzlanda’ya ulaşmamıştır. Yapılan girişimler sonucunda oyuncularımızın valizleri maçtan önce takımımızın eline ulaşmış ancak oyuncumuz Beyza Karaçam’ın içinde formaları ve ayakkabısı bulunan valizi tarafımıza teslim edilememiştir. Bunun üzerine takım idarecileri Beyza Karaçam’a müsabaka için yeni ayakkabı almak üzere maçın oynandığı Keflavik’te Pazar günü açık bir mağaza bulmaya çalışmışlar ve Beyza Karaçam’a ayakkabıyı ancak maçtan 20 dakika önce temin edebilmişlerdir. Beyza’nın formasının da valizinde olması sebebiyle gözlemcinin izin vermesiyle Yasemin Şahin’in 23 numaralı formasında “3” sayısı kapatılarak oynayabilmiştir. Oyuncularımızdan Fatoş Küçükyıldız ise ağır bir grip geçirdiği için otelde kalarak, maçın oynandığı salona dahi gelememiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bakmadan Geçme