THF’den idarecilere aktreditasyon şartı

Türkiye Hentbol Federasyonu(THF) statülerde yeniliklere yer vererek bazı değişiklikleri uyguluyor.

HENTBOLHABER.NET- Liglerin başlamasına sayılı haftalar kala statülerdeki bir takım değişikliklerde uygulanmaya başlıyor. Özellikle müsabaka anında salonlara gelen takımların idari kadrolarında kimlerin olduğu belli olmaz ve soyunma odası koridorlarına herkes rahatça girebilmekte ve takım idarecisi olduklarını beyan edebilmekteydiler. 

THF bununla ilgili olarak müsabaka anında kulüp idarecilerinin, menajerlerinin, kulüp müdürlerinin aktreditasyon kartı takmasını zorunlu hale getirdi.

2015-16 Sezonu Süper Lig Statüsünde aktreditasyon kartı ile ilgili olarak şu cümleler yer aldı:

“3.6 –  2015 -2016 Sezonunda Sahaya Çıkacak Teknik Kadroları;

Antrenör (A),

Antrenör yardımcısı (B),

Y. Antrenör (Kaleci) (C),

Y. Antrenör (Kondisyoner) (C),

Doktor, Fizyoterapist ve Masörden (E) ibarettir.

Takımlar sahaya federasyon tarafından onaylanmış “THF Kulüp Yetki Belgesi” inde yukarıda sayılan unvanlar arasından en fazla dört (4) kişi ile sahaya çıkabilir.

3.7 – Görev Alacak İdari Kadrolar

1.Kulüp Yöneticileri

2.Menajer

3.Kulüp Müdürü

İdari kadroları (kulüp yöneticileri ve kulüp menajeri) ile Takım temsilcileri müsabakaya, müsabaka salonuna girerken ve müsabaka anında, sonrasında basın toplantısında, THF tarafından hazırlanmış olan akreditasyon kartlarını takmak zorundadırlar”

Ancak Aktreditasyon kartını kimlerin denetleyeceği ile ilgili olarak bir bilgi yada takılmadığı takirde nasıl bir uygulamanın olacağı statüde yer almıyor.

İlgili Statü için TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme